Az OSC győzelme vetett véget a 19 napos vízilabda böjtnek

shadow

Októberben azzal kezdődött a férfi vízilabda OB I 2017/2018-as szezonja, hogy a Honvéd 12-6-ra kiütötte az OSC-t. Ez a két csapat másfél héttel azelőtt a Magyar Kupában ugyanúgy a Kőérben játszott egymással, akkor simán, 10-4-re nyertek az újbudaiak. Így kíváncsian várhattuk a januári, újabb egymás elleni bajnokijukat, amelyet a nyolcadik fordulóból halasztottak el és szerdán pótolták. Pláne, hogy a Szolnok-Eger Szuperkupa-döntő, december 22. óta nem láthattunk vízilabdát.

Szivós Mártonék kiütötték a BL-induló OSC-t a bajnoki nyitányon | Hosszabbítás

Eseménydús szerda estét hozott a férfi vízilabda OB I 2017/18-as szezonjának első fordulója. A Honvéd esélyt sem hagyott a jóval erősebb OSC-nek, a Vasas nem tudta legyőzni az UVSE-t, a Szentes hat gólon tartotta az Egert, a BVSC Debrecenben győzött, a Tatabánya a Szegedet gyűrte le hátrányból, a Miskolc Pécsett nyert, a Szolnok 23 gólt lőtt Szombathelyen.

Sajnos most nem kaptunk sem jó játékot, sem sok izgalmat, sem meglepetést. Az első félidőben inkább kevés gólt és sok hibát és kihagyott emberelőnyt láthattunk mindkét csapattól, főleg a Honvédtól. Az OSC-nél az eltiltott Petik Attila vezetőedző helyett Tóth László meccselt, Kovács Gábor is a lelátón ült, ahogy vendégeknél Kiss Gergő nem játszott. Märcz Tamás szövetségi kapitány is megtisztelte jelenlétével a meccset, aki azt láthatta, hogy az újbudaiak a válogatott Erdélyi Balázs és Salamon Ferenc góljaival 5-1-re meglépett a harmadik negyedben, de Vad Lajos együttese két gólt még berámolt a remekül védő Bisztritsányi Dávidnak, és 5-3-nál sok minden benne lehetett volna még a mérkőzésben. A honvédosok viszont támadásban is rengeteget hibáztak, az OSC pedig könyörtelenül kihasználta ezeket és 8-3-re elhúzott a záró felvonásban. Decker Attila tartotta a Honvédot, Erdélyi Balázs büntetőjét is megfogta, de ezúttal nem akadt klasszisteljesítmény elöl, a négy lőtt gól mindent elmond erről. 9-4-re nyert az OSC, amely szombaton a tavalyi döntős Jug Dubrovnik otthonában szerepel a Bajnokok Ligájában.

Salamon Ferenc: 

"Nekünk kevesebb pihenőnk volt, mint a Honvédnak. A meccs elején nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, amelyeket nagyon jól kialakítottunk egymásnak. Döcögött a játékunk, amint ezt rendeztük, kicsit jobban játszottunk elöl, és így kialakult egy biztos különbség. Mondhatjuk, hogy ez egy jó felkészülés volt a hétvégi, Jug elleni BL-meccsre. Az, hogy a bajnokság első fordulójában kikaptunk a Honvédtól, a mindennapokra adott egy kis kis löketet, nem felejtettük el, hogy mi történt a Kőér utcában. Rendezni kellett magunkat a mostani többhetes pihenő után is. A Jug ellen rettentő nehéz dolgunk lesz, maximálisan kell koncentrálnunk, ha pontot vagy pontokat akarunk szerezni, ami nagyon nehéz még az európai élcsapatoknak is. Szép feladat, úgy megyünk oda, hogy mindent meg fogunk próbálni. Teljes csapattal megyünk, várom a hétvégét."

Decker Attila:

"Nagyon csalódott vagyok, kicsit úgy érzem, hogy tarthatnánk előrébb is. Az első fordulós győzelmünk az OSC elleni ritka ajándék volt, nem sok olyat kap az ember. Azt köszöntük szépen, mert nincs egy súlycsoportban a két csapat. Be lehet harangozni, hogy nyerhet itt a Honvéd, de a realitásokat is figyelembe kell venni. Egyszer volt Budán kutyavásár. Aludtunk, rossz volt a helyzetkihasználásunk, szilvesztereztünk, olyan dolgokat választottunk fórban, amelyeket nem kellett volna. Sajnos ez lett belőle."

E.ON férfi vízilabda-bajnokság, B-csoport, a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzés

A-Híd-OSC-Újbuda – RacioNet-Honvéd 9–4 (1–0, 2–1, 2–2, 4–1)

Gólszerzők: Salamon F. 2, Erdélyi 2, Tóth M. 2, Randjelovic, Ubovic, Hegedüs G., ill. Szivós, Manhercz Á., Simon R., Balakirev

A csoport állása:

1. Eger 24 pont (8 mérkőzés)

2. OSC 21 pont (9 mérkőzés)

3. Miskolc 16 pont (9 mérkőzés)

4. Pécs 13 pont (9 mérkőzés)

5. Honvéd 13 pont (9 mérkőzés)

6. Tatabánya 10 pont (8 mérkőzés)

7. Szentes 6 pont (9 mérkőzés)

8. Szeged 0 pont (9 mérkőzés)