Benedekék ezúttal 24 gólt dobtak a masters vb-n

shadow

A Pallanuoto Milanót is kiütötte a 17. FINA masters-világbajnokság 40+-os korosztályának B-csoportjában szereplő Millennium, amely csak olimpiai bajnok magyar pólósokból áll. A csapat 24-5-re verte az olaszokat. Helyszíni tudósításunkban Gergely István és Märcz Tamás nyilatkozatát is elolvashatjátok.

"Az első meccsen még bírtuk végig, a másodikon még két negyedet fogunk talán, aztán már egyre kevesebbet és a döntőre teljesen ki fogunk pukkanni." - mondta a hétfőn kitűnően pólózó, majd poénokat szórva nyilatkozó Kásás Tamás a Millennium 22-5-ös sikere után. Kedden az olasz Pallanuoto Milano következett. És egy újabb gála.

Kásás Tamásék telt ház előtt parádéztak a masters vb-n | Hosszabbítás

A legalább egyszeres olimpiai bajnokokból álló Millennium férfi vízilabdacsapat Kiss Gergely és Kásás Tamás vezetésével 22-5-re legyőzte a török Galatasarayt a 17. FINA masters-világbajnokság 40+-os korosztályának B-csoportjában. Helyszíni tudósításunkban Benedek Tibor és Kásás Tamás nyilatkozatát is megtaláljátok.

Ezúttal is csat öt gólt engedélyezett Szécsi Zoltán, illetve Gergely István. Elöl pedig sikerült kettővel megfejeleni a hétfői termést. Öten is tripláztak a mieink közül, Varga Zs. (3), Benedek (3), Fodor (3), Varga T. (3), Biros (3), ketten pedig dupláztak, Molnár (2) és Székely (2), de ezúttal is minden mezőnyjátékosunk eredményes volt, az utolsó percekben Kiss Gergely és Steinmetz Barnabás is betalált, mindenki megkönnyebbülésére a magyar kispadon és a lelátón egyaránt. Volt olyan magyar támadás, amely közben az olasz kispadról (!) is fényképezték Kásás Tamásékat.

A kettőből kettőt nyerő Millennium már biztos csoportelső, legközelebb pénteken, a negyeddöntőben lesz jelenése klasszisainknak.

Gergely István: "Nem szabad, hogy elkapjon minket a hév, a mindenképpen győzni akarási vágy, mert már volt sok ilyen. Ezt most szeretném kiélvezni. Mert ha még azt tervezem, hogy mondjuk még hatvan évet fogok élni és megérem a 100-at, akkor sem biztos, hogy valaha még össze fog tudni állni ez a csapat Magyarországon, ilyen kedves nézőközönség előtt itt, a Margitszigeten. Vannak pillanatok, amelyeket nagyon meg kell élni, és ez közéjük tartozik."

Két szünnapot kaptak tehát bajnokaink, Gergely Istvántól azt kérdeztük, hogy oxigénsátor és vérátömlesztés következik-e, vagy bírják még szusszal.

"Nekünk ez kevés lenne egyszerre, ennél nagyobb dózis kéne. Már edzés közben észrevettem, hogy a levegő kifújása már nagyon megy, de a tartály bent nagyon kicsi, nem tudom úgy teleszívni, hogy elég legyen. Sokan kíváncsiak ránk, ezért borzasztóan hálásak vagyunk. És ez már nem az a dicsfény, amiben egy aktuális bajnok tud fürödni, ez talán már a tisztelet."
Märcz Tamás: "Körülbelül olyan formában éreztem magam, mint az előzőn, nem topformában, de olyan rosszul sem. Hallottam valakitől a padon, hogy 'ma rosszabb volt, mint tegnap', vegyesek a tapasztalatok. Összességében kell nézni, úgy pedig egész jók vagyunk. Van itt egy-két egész jó csapat, lesz ennél szorosabb meccsünk is, lesz, aki meg fog izzasztani bennünket. Nagyon jó, hogy sok szurkolónk van, reméljük, így is fog maradni. Én közben ott voltam az Universiade-válogatott két mai edzésén is, délelőtt és délután is, onnan érkeztem ide. Egyből az elit vb után éreztem egy kis fáradtságot, de túllendültem rajta és újabb kihívásokat kergetek most. Ezt is meg az Universiadét is."

A teljes mérkőzés felvétele a Fina youtube-csatornáján (a DigiSport közvetítése):

17. FINA Masters világbajnokság, Margitsziget

férfi vízilabda, +40-es kategória, B-csoport, 2. forduló

Millennium-Pallanuoto Milano 24–5 (5–1, 7–1, 6–0, 6–3)  Gólszerző: Varga Zs. (3), Benedek (3), Fodor (3), Varga T. (3), Biros (3), Molnár (2), Székely (2), Märcz, Kásás, Vári, Kiss G., Steinmetz B., ill. Sussarello (2), Musetti, Petrini, Calamoneri