Egy gólt kapott, kiütötte Hollandiát a magyar férfi vízilabda-válogatott

shadow

A magyar férfi vízilabda-válogatott rendkívül simán, 13–1-re győzte le Hollandiát a Világliga selejtezőjében Debrecenben.

Azzal a Hollandiával találkozott kedden a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világligában, amelyet decemberben 13-6-ra legyőztek idegenben a sorozat első körében. Fiatal csapattal vágtak neki a mieink a debreceni visszavágónak, Bátori Bence, Bedő Krisztián és Nagy Viktor személyében három világbajnok volt csak a keretben, Vámos Márton ezúttal pihenőt kapott, a szombaton orrtörést szenvedő Német Tonit Mezei Tamás helyettesítette, Sedlmayer Tamás személyében pedig újoncot avattunk, a klubjában várakozáson felül teljesítő FTC-pólós ráadásul kezdett és el is hozta a labdát az első ráúszásnál.

Védekezésben nagyon jól teljesítettek a mieink, a hollandok első három emberelőnyét kivédekeztük, két gólt is lőttek Erdélyi Balázsék a nyitó negyedben. A második nyolc percben hasonló volt a képlet, hátul szinte hibátlan munka, elöl mondjuk több pontatlanság csúszott a játékunkba. Nagy Viktor hálóját nem tudták bevenni a vendégek a teljes első félidőben, Vogel Soma 4-0-nál válthatta a kapuban a Szolnok világbajnokát.

Fordulás után a debütáló Sedlmayer csodás lövéssel növelte az előnyt, góllal mutatkozott be tehát. Vogel pedig ott folytatta, ahol Nagy "Ma nem" Viktor abbahagyta, gyönyörű védésekkel. Ezt a játékrészt 5-0-ra hozta a Märcz-csapat, Vadovics Viktor is megszerezte első válogatottbeli gólját, majd hozzá tett még egyet, így 9-0-val várhattuk a záró felvonást. Amelynek elején betaláltak a hollandok, több mint 24 percet kellett várniuk erre. Néggyel feleltek erre Bátoriék, végül 13-1 lett ide. Pazar védekezés, szépségdíjas magyar találatok, amit ki lehetett hozni ebből a meccsből, azt teljesítették a srácok. Ahogy decemberben, úgy Erdélyi Balázs most is triplázott a hollandok ellen.

"Azért fájni nem fáj, hogy ilyen sokkal nyertünk." - mondta a meccs után az M4 Sportnak Märcz Tamás. Neki legyen mondva.

Férfi vízilabda Világliga, európai selejtező, C-csoport, 5. játéknap

Magyarország-Hollandia 13-1 (2-0, 2-0, 5-0, 4-1)

Gólszerzők: Erdélyi 3, Vadovics 2, Zalánki 2, Bátori 2, Mezei, Sedlmayer, Manhercz K., Bedő, illetve Lindhout