Három év után újra OSC-Szolnok pólós kupadöntő lesz

shadow

Óriási meccseket hozott a férfi vízilabda Magyar Kupa mindkét elődöntője. Az OSC 10-7-re nyert az Eger ellen, a Szolnok pedig ötméteresekkel jutott fináléba a Ferencváros ellenében, így 2014 után ismét OSC-Szolnok MK-döntő lesz. Helyszíni beszámolónk.

A négy legerősebb férfi vízilabdacsapat részvételével rendezték szombaton a Magyar Kupa elődöntőit, ahol a címvédő Szolnok az Euro-kupa-győztes Ferencvárossal, a tavalyi ezüstérmes Eger pedig az OSC-vel találkozott a legjobb négy között.

14 olimpiai bajnok pólóst láthatunk a Magyar Kupa négyes döntőjében | Hosszabbítás

A négy legerősebb magyar férfi vízilabdacsapat részvételével jön hétvégén a Magyar Kupa négyes döntője, ahol a címvédő Szolnok az Euro-kupa-győztes Ferencvárossal, a tavalyi ezüstérmes Eger pedig az OSC-vel találkozik a legjobb négy között. Előzetesünk.

Borzasztó kemény meccset hozott az első, Eger-OSC elődöntő, amelyet az újbudaiak kezdtek jobban, 3-1-re megléptek. Már az első negyedben volt két páros kiállítás - a felelősség fel nem vállalása a játékvezetők részéről -, a hevesiek nem finomkodtak védekezésben, és Hárai Balázs is mindent eszközt bevetett centerben, mindkét oldalon ütéseket reklamáltak. A XI. kerületiek mindezzel együtt jól játszottak a szokásosnál gyengébb egri védőjáték ellen és már 6-3-ra is vezettek. A harmadik nyolc percben előbb az egri születésűként már az OSC-t erősítő, és szombaton triplázó Erdélyi Balázs kapott cserés kiállítást - indokolatlanul -, majd miután az Eger feljött 7-7-re, Decker Ádámot is kiszórták. A meccs egyik hőse, a három centerakciógólt szerző Nemanja Ubovic dudaszós találatánál ismét kettő volt közte, a záró felvonásban pedig Salamon Ferenc alakította ki a 10-7-es végeredményt. Az OSC 2014 után jutott újra kupadöntőbe.

Erdélyi Balázs:

"Bosszant kicsit, hogy nehéz helyzetben kellett kiszállnom a meccsből, de örülök, hogy sikerült nyernünk, ez a legfontosabb. A presztízs miatt is fontos volt nekünk ez a meccs, hiszen az előző Eger elleni mérkőzésen kikaptunk. Csúnya eredménnyel jöttünk haza Barcelonából, ahol rettenetesen játszottunk, ezért is helyre kellett tennünk a renoménkat saját magunk és a szurkolók felé is. Ez egy tökéletes lehetőség volt erre, jól is sikerült."

Kovács Gergő:

"Úgy érzem, hogy két fáradt csapat találkozott és így az egész kicsit káoszba torkollott. Ebben jó az OSC, mindig is jobb volt, nekünk inkább a szervezett, kontrollált játék kedvez, azzal vertük meg őket korábban. Mindig meg tudták szerezni az előnyt, hiába zárkóztunk fel nagy nehezen, a következő támadásból jött egy gól, ez nagyon demoralizáló tud lenni. Ebből kifolyólag tudtak most ilyen simán nyerni."

BENU Férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntő, Komjádi-uszoda

elődöntő ZF-Eger–A-Híd-OSC-Újbuda 7–10 (2–3, 1–3, 4–3, 0–1)

Gólszerzők: Angyal 2, Kovács Gergő 2, Rasovic, Hosnyánszky, Vlachopuolos, ill. Ubovic 3, Erdélyi 3, Brguljan 2, Salamon, Kovács Gábor

A második, Szolnok-FTC elődöntőn ismét büntetők döntöttek, ahogy az Európai Szuperkupa-fináléban is. A Fradi játékban talán még közelebb volt most a Dózsához, sőt, egyre szűkül a köztük lévő távolság, ha egyáltalán. A zöld-fehérek 2-0-ra is vezettek, de Andrija Prlainovicék feljöttek 2-2-re. 4-3-nál először volt az előny a címvédőnél, a harmadik nyolc percet 3-0-ra hozta a Ferencváros - Jansik Szilárd duplázott -, Vogel Soma remekül védett, 6-5-ös népligeti vezetésnél a reklamáló Cseh Sándor piros lapot kapott. Kósz Zoltán és a csapatkapitány, Zivko Gocic irányította innentől a Tisza-partiakat. Később Nyéki Balázs, az FTC másodedzőjét is piros lappal küldték el a kispadról. Aaron Younger és Varga Dénes gólváltásával alakult ki a 7-7-es eredmény a rendes játékidőben. Varga Dumi addig lóbált a lövése előtt, míg a Titanic is elsüllyedt újra, aztán utánozhatatlan technikájával lőtt gólt.

Az ötméterespárbajra Gárdonyi András állt be az FTC kapujába, amelynek során Manchercz Krisztián kétszer is hibázott, Stefan Mitrovic is egyszer, a túloldalon csak Milan Aleksic rontott (érdekesség, hogy a Dózsánál csak légiósok lőttek ötösöket (Prlainovic, Aleksic, Younger, Gocic, Cuk), így a Szolnok sorozatban hatodszor jutott fináléba és megvédheti címét vasárnap az OSC ellen.

Zivko Gocic:

"Úgy láttam, ahogy te, szerintem is jobb meccs volt az Európai Szuperkupa-döntőnél. Nagyon brusztos, harcos, kemény mérkőzés volt az elsőtől az utolsó pillanatig. Jobban kezdte a meccset a Fradi, a második negyedben megfordítottuk az eredményt, a harmadikban megint visszajött az FTC, a fordulópont ott volt, amikor kiküldték Sanyit. Akkor összeszedtük magunkat, kicsivel keményebben játszottunk a mi kapunk előtt és támadásban is. Ugyanilyen meccset várok az OSC ellen is."

Jansik Szilárd:

"A játékunkon kívül sajnos máshoz nem tudnak nekünk gratulálni. A játék iszonyatosan jó volt, beletettük szívünket-lelkünket, Az elején vezettünk, jó volt a védekezés, aztán ők léptek el, utána újra mi, úgy gondolom, hogy mindent megtettünk. Bár a szezonbeli egymás elleni mérlegünk már 3-0 a Szolnoknak, szűkül a köztünk lévő távolság. Biztos vagyok benne, hogy az idény vége felé felénk fog billenni a mérleg nyelve. Vissza kell néznünk videón a meccset, nagyon sok kontrát ítéltek ellenünk. Elég rosszul éltem meg az utolsó negyedet, mert előnyben voltunk, ott volt a kezünkben, kevésen múlott. Nagyon csalódott vagyok, beletettünk apait-anyait, nem hinném, hogy fogok tudni ma aludni."

BENU Férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntő, Komjádi-uszoda

elődöntő Szolnoki Dózsa–FTC-PSQ Waterpolo 7–7 (2–2, 3–1, 0–3, 2–1) – ötméteresekkel 6–5

Gólszerzők: Prlainovic 3, Younger 2, Zalánki, Cuk, ill. Jansik Sz. 2, Mitrovic 2, Madaras, Vámos, Varga Dénes

A vasárnapi program

döntő: OSC-Szolnok 17:45 (Tv: M4 Sport)