Három kivétellel csak újoncokat hívott meg Märcz Tamás

shadow

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 14 játékost hívott meg az október 24-én és 25-én Budapesten tartandó edzésekre. A keret tagjai közül csak hárman voltak eddig válogatottak, a többiek újoncok.

A budapesti, magyar ezüstéremmel véget érő világbajnokság óta először tart keretedzést a kapitány.

A kiválasztottak meghívását így indokolta Märcz Tamás a waterpolo.hu-n:

"Elsősorban olyan játékosokat hívtam meg, akikkel még nem dolgoztam együtt, akikben hosszú távon látok potenciált. A keretedzést mindenképpen a Világliga-mérkőzések előtt akartam megejteni, ezért az októberi dátum. Fontosnak tartom, hogy legyen némi tapasztalatom ezekről a játékosokról a későbbi keretkijelölés előtt. Három olyan játékos található a most megnevezettek között, akiket már jól ismerek: Vogel Soma volt már keretedzésen, Kovács Péter és Német Toni pedig ott voltak velem az Universiade-n."

A 14-ből mindössze hárman szerepeltek eddig a felnőtt válogatottban. Nagy Ádám és Német Toni még Benedek Tibor kapitánykodása alatt esett át a tűzkeresztségen, Kovács Péter pedig már Märcznél mutatkozott be a nemzeti csapatban.

Augusztusban írtunk arról egy cikket, hogy kik kaphatnak lehetőséget a nagyobb nevek helyett, akik vagy már bejelentették válogatottbeli szünetüket, mint Varga Dénes, vagy minden bizonnyal úgy tesznek majd hamarosan, mint Dumi. Arról a listáról itt van most Vogel Soma, az FTC kapusa, aki áprilisban járt már keretedzésen (most testvére, a nyáron az UVSE-be igazoló center, Simon is lehetőséget kap a bizonyításra), Burián Gergely, a Vasas balkezese, Nagy Ádám, a Miskolc bekkje és klubtársa, a balkezes Vadovics Viktor.

Kik pótolhatják Varga Déneséket a pólóválogatottban? | Hosszabbítás

Varga Dénes a magyar férfi vízilabda-válogatott számára világbajnoki ezüstérmet hozó vizes vb után bejelentette, hogy jövő nyáron nem szerepel a nemzeti együttesben. Nem csak tőle várható hasonló ideiglenes vagy végleges visszavonulás. Összegyűjtöttük, kik pótolhatnák a válogatottnak esetlegesen búcsút intőket.

Kaposvárról, Miskolcról és Pécsről is válogatott a kapitány, örömmel olvastuk a meghívottak között a szentesi Pellei Frank és a honvédos Kiss Bálint nevét. Utóbbinak már gratulált is Facebookon világbajnok csapattársa, Szivós Márton.

A 14 meghívott Kapusok: Csoma Kristóf (MVLC), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Sántavy Máté (Kaposvár), Pellei Frank (Szentes), Várnai Kristóf (BVSC), Lajkó Márton (PVSK), Burián Gergely (Vasas), Német Toni (FTC), Kovács Péter (BVSC), Vogel Simon (UVSE), Vadovics Viktor (MVLC), Nagy Ádám (MVLC), Kiss Bálint (Honvéd), Nagy Márton (Szentes)