Jó január hercegei

shadow

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya január 6-án, pénteken megtartotta első keretedzését Szolnokon. 20 éve ilyenkor, 1997 januárjában Kemény Dénes, négy esztendővel ezelőtt pedig Benedek Tibor állt munkába kinevezett kapitányként. Múltidézés.

Kemény Dénes

Csurka Gergely Győzelemre születtek című könyvéből tudhatjuk, hogy Kemény Dénes "az első nemzetközi kupafordulót követően, január 18-án első ízben tartott edzést a válogatott keretnek. 'Az edző tréning és meccs nélkül olyan, akár a partra vetett hal. Vagy, ha úgy tetszik, más érzés csokrot venni és más érzés megágyazni'- mondta a Hajós Alfréd uszoda harminchármas medencéje mellett, a sátorponyva alatt."

Benedek Tibor

Benedek Tibor kinevezett szövetségi kapitányként 2013. január 28-án tartotta első, a sajtó számára is nyilvános edzését a válogatottnál. E sorok írójának nyilatkozott is utána. Érdekesség, hogy az akkori újoncok közül Bedő Krisztián, Lévai Márton, Mezei Tamás és Sedlmayer Tamás idén is meghívott kapott Märcz Tamás évnyitó tréningjére.

Märcz Tamás

Elérkeztünk 2017-hez, a kapitányi pályázat nyertese, Märcz Tamás január 6-án, pénteken megtartotta első foglalkozását Szolnokon a 20 tagú válogatott keretnek.

„Nagy intenzitással vetették bele magukat a játékosok a munkába. Délelőtt kicsit belekezdtünk a technikai, taktikai dolgokba is, ismerkedtünk egymással. A kétkapus meccsen látottakkal összességében elégedett vagyok, jó volt látni, hogy mindenki mennyire komolyan odaállt hozzá. Bízom mindenkiben, abban, hogy ezekkel a játékosokkal akár rövid-, akár hosszútávon sikeresek leszünk. A csapatot délelőtt meglátogatta dr. Kemény Dénes elnök is, mondani sem kell, ez is mekkora motivációt adhat a játékosoknak. A felkészülést szombaton folytatjuk, és még vasárnap délelőtt is lesz edzésünk. Igyekszünk minden alkalmat megragadni” – értékelt Märcz Tamás a waterpolo.hu-n.

A vlv-n hosszabb kapitányi értékelés és több játékossal készült interjú is olvasható.