Kásás Tamásék telt ház előtt parádéztak a masters vb-n

shadow

A legalább egyszeres olimpiai bajnokokból álló Millennium férfi vízilabdacsapat Kiss Gergely és Kásás Tamás vezetésével 22–5-re legyőzte a török Galatasarayt a 17. FINA masters-világbajnokság 40+-os korosztályának B-csoportjában. Helyszíni tudósításunkban Benedek Tibor és Kásás Tamás nyilatkozatát is megtaláljátok.

"Kásás Tamásék gálázhatnak a masters vb-n"- ezt a címet adtuk a tornát felvezető cikkünknek. Nos, már az aranycsapat első meccsén megkaptuk a show-t, 22 gólt lőttek a mieink, élmény volt nézni a játékukat.

Kásás Tamásék gálázhatnak a masters vb-n | Hosszabbítás

Április közepén jött a hír, hogy elindul a margitszigeti masters világbajnokságon az az aranygeneráció, amely másfél évtizeden át mutatta meg nekünk a vízilabda valódi varázsát. Augusztus 7-13. között csak olimpiai bajnokokat láthatunk a medencében a Millennium csapatnéven pólózó gárdában a 17. FINA Masters világbajnokságon, a Margitszigeten. Előzetesünk.

Az összes mezőnyjátékos szerzett gólt a telt hát előtt zajló partin, Kiss Gergely négyszer, míg a lubickoló Kásás Tamás háromszor volt eredményes. Az első félidőben Szécsi Zoltán, míg a második játékrészben Gergely István állt a kapuban, utóbbi remekelt, ötméterest is védett. Libabőrös volt néha az ember, amikor visszaköszöntek klasszisaink éveken át, de már régóta nem látott mozdulatai, góljai, hiszen még a kezükben van elképesztő tudásuk. Folytatás kedden az olasz Pallanuoto Milano ellen.

Benedek Tibor: "Leginkább azért volt fantasztikus ilyen körülmények között játszani, mert nem számítottunk rá. Pár évvel ezelőtt senki nem gondolta, hogy egy masters világbajnokság lesz itt, és azon mi játszani fogunk. Úgy gondoltuk, hogy Biros Péter búcsúmeccse lesz az utolsó, ahol így, együtt fellépünk. Aztán az égből leesett ez az alkalom és azt pedig már sokszor elmondtuk, hogy Kásás Tomi lelkesedése tartotta egyben ezt a csapatot, mert azért voltak hullámvölgyek az elmúlt hetekben, hónapokban. Mindenkinek megérte, hogy ez összejött, mert mi nagyon jól éreztük magunkat, szerintem az egész hét alatt így lesz, és úgy látom, hogy a közönség nagyon szeret bennünket, azt, hogy egy ilyen sikercsapat újra együtt van. Mindenki hordoz valamilyen emléket erről a csapatról. Jó és furcsa volt egyben újra vízben lennem, mert fizikálisan felkészültem, játszani viszont nagyon ritkán játszottam, főleg nem ilyen helyzetben. Azt hittem, hogy sokkal jobb leszek, de biztos vagyok benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre - ha nem sérülök meg közben - jobban fog menni! Az ellenfelünk eléggé állójátékot játszott, talán kedden az olaszok már más stílusban fognak játszani."

Kásás Tamás az öt évvel ezelőtti Vodafone-kupán bombagóllal zárta le a magyar-spanyol (9-4) meccset, egy ehhez hasonló, félpályás találattal jelentkezett most, hétfőn is.

Majd a komolytalan kérdéseinkre szerencsére hasonló stílusban válaszolt a vegyes zónában a meccs után.

Kásás Tamás: "Azért nem lőttem egész pályás gólt, mert már nem látok el a másik kapuig. Az összeállásunk elején Benedek Tibor volt az, aki a legjobban húzta a száját, hogy ő ezt nem fogja bírni, ne égessük magunkat, aztán amikor az első edzés után kijöttünk a vízből, ő volt a leglelkesebb. Fel volt tüzelve, és az egészet szerette volna folytatni. Az első meccsen még bírtuk végig, a másodikon még két negyedet fogunk talán, aztán már egyre kevesebbet és a döntőre teljesen ki fogunk pukkanni. Muszáj készülnünk, mindenből lehet tanulni, ebből a meccsből is, biztosan vétettünk hibákat ma is, visszanézzük ezt a meccset, aztán az olasz ellenfélről is nézünk videót, mert nem szeretnénk, ha meglepetés érne minket. Nem is láttam, hogy a végén Steinmetz Barna is gólt lőtt, a kispadon voltam. Barna szerény ember, ő a fontos meccseken szeret gólt lőni, majd a döntőben fogja szórni a gólokat. Most nincs szabály a játékosok által hozott süteményekről, nem is ehetünk sütit a vb alatt, mert vigyázni kell magunkra."

A mérkőzés teljes felvétele a Fina youtube-csatornájáról (a DigiSport közvetítése):

17. FINA Masters világbajnokság, Margitsziget

férfi vízilabda, +40-es kategória, B-csoport, 1. forduló

Millennium-Galatasaray 22–5 (6–0, 4–1, 7–1, 5–3)

G.: Kiss G. 4, Kásás 3, Märcz, Varga Zs., Benedek, Biros, Varga T. 2-2, Székely, Vári, Fodor, Steinmetz B., Molnár, ill. Karaca 2, Kabaca, Persely, Silay