Märcz Tamásék döntősök a masters vb-n

shadow

Vasárnap az aranyéremért ugorhat vízbe az olimpiai bajnok magyar vízilabdázókból álló Millennium csapata a budapesti masters világbajnokságon, miután Kásás Tamásék 19-8-ra nyertek a szintén magyar Oázis SC ellen az elődöntőben.

Märcz Tamás 15 napon belül a második világbajnoki döntőjében lesz érdekelt, ráadásul ugyanabban a medencében. Az általa irányított magyar férfi vízilabda-válogatott július 29-én vívta és veszítette el vb-fináléját a horvátokkal szemben, augusztus 13-án pedig az orosz Szentpétervár együttese ellen - immár a medencében - jöhet az újabb aranycsata. Az olimpiai bajnok Märcz nem volt világbajnok - vb-ezüstérmes igen - aktív pólósként, most az lehet a masters vb-n a +40-es kategóriában.

Nem véletlen, hogy az Oázis SC ellen játszotta eddigi legszorosabb partiját a tornán a Millennium, hiszen igen jó magyar pólósokból áll a gárda, az Oázis kapusa dr. Zlinszky János, a BENU igazgatósági tagja, akit az Ybl-ben láthattunk védeni, valamint a 95-ben junior világbajnokságot nyerő Regős Áron és Tiba Péter is a csapat tagja. Edzőjük az a Pék Gyula, aki a KSI trénereként klasszisok tucatjait és még néhány száz pólóst nevelt ki, a Millenniumnak is a nagy részét.

Két negyeden át remekül tartották magukat, de elfáradtak és nem tudták tartani a tempót az ezúttal is zseniálisan játszó Kásás Tamással és társaival. Märcz Tamás nagyon élt a meccsen, triplázott, ahogy Molnár Tamás és Varga Tamás is. Eddig maximum öt gólt kapott Szécsi Zoltán és Gergely István egy partin, most nyolcat, de elöl meg 19-et szórtak Varga Zsolték, belefért.

Vasárnap jöhet a finálé a Millenniumnak, az orosz St. Petersburg együttesében két sydney-i olimpiai ezüstérmes, Sergei Garbuzov és Irek Zinnurov is ott van. Ahogy a tornát felvezető cikkünkben írtuk, alig várjuk, hogy Vári Attilával találkozzanak a vízben!

A teljes elődöntő a Fina youtube-csatornáján:

17. FINA Masters világbajnokság, Margitsziget

férfi vízilabda, +40-es kategória, elődöntő Oázis SC-Millennium 8-19 (2-5, 3-6, 1-5, 2-3)

G.: Regős 4, Povázsai, Zácsik, Szabó Cs., Tiba, ill. Märcz, Molnár T., Varga T. 3-3, Székely, Kásás, Varga Zs. 2-2, Kiss G., Benedek, Biros, Steinmetz B,