Megint egymásra szerveztek két pólós szuperrangadót

shadow

Az európai Szuperkupa-döntő után a férfi vízilabda OB I hetedik fordulójáig kellett várni, hogy a négy legerősebb klub egymás elleni mérkőzése közül kettőt is szinte egy időben, 75 perc eltéréssel rendezzenek. Konkrétan az FTC-Szolnok és az OSC-Eger derbik közül egyszerre csak egyet láthatunk élőben, teljes egészében.

2014 novemberében a férfi vízilabda-válogatott akkori szövetségi kapitánya, Benedek Tibor panaszolta el nekünk, ő is került olyan helyzetbe, hogy több meccs is érdekelte, amit személyesen is megnézett volna, de mivel egymásra szervezve rendezték őket, erre nem volt lehetősége.

2016 februárjában ugyanazzal a négy csapattal kapcsolatban merült fel hasonló probléma, mint most. Akkor élő tévés közvetítés nélkül rendezték a bajnokság akkori két legnagyobb rangadóját, az Eger-Szolnok és az FTC-OSC derbiket. Az erőviszonyok annyiban változtak azóta, hogy az FTC és az OSC is erősebb lett, így még jobban várhatjuk csatáikat.

Novemberben a Szolnok-FTC európai Szuperkupa-döntőre rászervezték a hatodik kör meccseit, amelyek közül négyet lejátszottak, éppen a magyar szuperrangadóval egyidőben.

Teljes bajnoki forduló lesz a Szolnok-FTC pólós Szuperkupa-döntő alatt | Hosszabbítás

Az európai Szuperkupa-döntőt idén a Bajnokok Ligája-győztes Szolnok és az Euro-kupát megnyerő Ferencváros vívja férfi vízilabdában. A mérkőzést november 4-én, szombaton a Komjádi uszodában rendezik. 38 éve fordult elő legutóbb, hogy két magyar csapat játszhat ezért a trófeáért, akkor a KEK-ben aranyérmes FTC felülmúlta a BEK-győztes Vasast.

Elérkeztünk ehhez a héthez, amikor jön a hetedik forduló, közte FTC-Szolnok és OSC-Eger bajnokival. Az előbbi lesz tévés meccs, ennyivel beljebb vagyunk, mint tavaly év elején.

A Népligetben 17:45-kor rendezik az M4 Sport kamerái előtt a címvédő és a trónkövetelő csatáját, amit nyilván mindenki szívesen néz meg. De sokan - így mi is - kíváncsiak lennénk az OSC-Eger partira, főleg, hogy a hevesieket még nem láttuk személyesen ebben a szezonban.

Mind a két meccs Budapesten lesz, talán lehetett volna a kluboknak és a tévének - a szövetség közreműködésével - úgy megállapodniuk, hogy a két mérkőzés kezdési időpontja között mondjuk két óra különbség lett volna, nem csak 75 percnyi eltérés. És akkor kényelmesen át lehetett volna érni az egyikről a másikra. Szurkolónak, játékosnak, edzőknek egyaránt.

De ezt megint nem sikerült megoldani.