Négy világbajnokkal vág neki a Märcz-csapat az Európa-kupa-selejtezőnek

shadow

Hétfő óta 18 játékos készült együtt a férfi vízilabda-válogatott előtt álló Európa-kupa hazai selejtezőjére. Märcz Tamás szövetségi kapitány kedden három fővel szűkítette keretét, így megvan a 15 fős névsor a Grúzia, Románia, Spanyolország és Franciaország elleni kecskeméti mérkőzésekre.

A csütörtöktől vasárnapig tartó selejtezőn nem lesz ott a világbajnok Decker Attila, a vb-ezüstérmes Török Béla és az egyik legtehetségesebb balkezes szélső, Vadovics Viktor.

Märcz Tamás így nyilatkozott a vlv-nek a keretszűkítésről:

"Mindhárom játékossal elbeszélgettem, elmondtam véleményemet arról, hogy miként látom a helyzetüket. Nem titok, mindhármukban komoly potenciált látok, elégedett voltam, vagyok a játékukkal, különböző okok miatt határoztam úgy, hogy most nem számítok rájuk. Az is közrejátszott a döntésemben, hogy néhány pozíciót illetően nagy versenyt szeretnék látni az Európa-kupa mérkőzésein, ennek alapján választottam ki az utazókat. Délelőtt egyébként egyéni bemelegítés, gimnasztika után pörgős úszás szerepelt a programban, majd labdatechnikai és kapuknál végzett gyakorlatokat követően az edzés legfontosabb része az emberhátrányos védekezés gyakorlása volt, ennek elég sok időt, körülbelül fél órát szenteltünk.​"

Nagy Viktor, Bátori Bence, Bedő Krisztián és Vámos Márton személyében négy világbajnok tagja a csapatnak. Mivel Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert idén nem kíván a válogatottban szerepelni, olimpiai aranyérmest nem láthatunk a nemzeti együttesben.

A magyar válogatott kerete az Európa-kupa-selejtezőre:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Német Toni (FTC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Férfi Európa-kupa, selejtező, A-csoport, Kecskemét

2018. február 15., csütörtök

Románia–Franciaország, 18:30

Magyarország–Grúzia, 20:00

2018. február 16., péntek

Grúzia–Spanyolország, 18:30

Magyarország–Románia, 20:00

2018. február 17., szombat

Románia–Grúzia, 10:00

Franciaország–Spanyolország, 11:30

Grúzia–Franciaország, 18:30

Magyarország–Spanyolország, 20:00

2018. február 18., vasárnap

Spanyolország–Románia, 10:00

Magyarország–Franciaország, 11:30

A csoportból az első három helyezett kerül az Európa-kupa áprilisi Nyolcas Döntőjébe.