Öt K.O.-val nyerték meg a masters vb-t Kiss Gergőék

shadow

A finálét is simán, 16-3-ra nyerte meg a Millennium férfi vízilabdacsapata a budapesti masters világbajnokságon, így ötből öt meccset behúzva lett aranyérmes.

22-5, 24-5, 16-1, 19-8, 16-3. Ez a legalább egyszeres olimpiai bajnokokból álló Millennium eredménysora a budapesti masters világbajnokságon. Az orosz St. Petersburg együttesében ismerősök, többek között két sydney-i olimpiai ezüstérmes, Sergei Garbuzov és Irek Zinnurov is ott volt a döntőben, hiába. Kásás Tamáséknak nem volt ellenfele ezen a tornán, a kiütéses siker az aranycsatában is összejött, ahol a sok kihagyott magyar helyzet is belefért a nagyszerű védekezés miatt, összesen három gólt kaptak a mieink a négy negyed alatt.

Simán lett tehát masters világbajnok a +40-es kategóriában a Millennium.

A poén kedvéért megjegyeznénk, hogy a mind az öt partin zseniálisan játszó Kásás Tamás az egyetlen, akinek minden egyes nemzetközi címe megvan minden szinten, azaz a felnőttek között volt olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Világkupa- és Világliga-győztes, klubjaival nyert Euroligát/Bajnokok Ligáját, Kupagyőztesek Európa Kupáját és LEN-kupát, míg pályafutásának elején volt ifi és junior Európa-bajnok, valamint junior világbajnok. És most már masters világbajnok is.

A nőknél a 30 év felettiek kategóriájában is magyar siker született: az 1994-es római vb-n aranyérmes válogatott több tagját, így a kétszeres vb-győztes Stieber Mercédeszt is felvonultató együttes diadalmaskodott.

A teljes döntő a Fina youtube-csatornáján:

17. FINA Masters világbajnokság, Margitsziget

férfi vízilabda, +40-es kategória, döntő Millennium-St.Petersburg 16-3 (3-0, 6-1, 3-0, 4-2)

G.: Biros 5, Varga Zs. 3, Kásás, Molnár T. 2-2, Székely, Benedek, Steinmetz B., ill. Fedotov 2, Zinnurov