Simán nyerte idei utolsó meccsét Märcz Tamás válogatottja

shadow

A magyar férfi vízilabda-válogatott hétgólos, 13-6-os győzelmet aratott kedden a hollandok vendégeként a Világliga második fordulójában. Märcz Tamás együttese a nyitókörben szabadnapos volt, így ez volt az első mérkőzése a sorozat aktuális idényében.

Július 29-én játszotta legutóbbi tétmérkőzését a magyar férfi vízilabda-válogatott, az a világbajnoki döntő volt Budapesten. Közel öt hónap után ugrott újra medencébe fontos meccsen Märcz Tamás csapata, a Világligában Hollandia volt a mieink ellenfele idegenben. Mondjuk nem sokáig, 4-4-ig volt utoljára döntetlen a partin, utána meglépett az egyaránt triplázó Erdélyi Balázs és Vámos Márton vezette gárda. A vége 13-6 lett ide. A két csapatnak 2012 óta ez volt az első egymás elleni összecsapása, akkor az eindhoveni Európa-bajnokságon is sima, 19-6-os magyar győzelem született. A csoport következő, januári fordulójában a mieink a spanyolokat látják vendégül.

Az FTC 20 éves kapusa, Vogel Soma most debütált a válogatottban, méghozzá egy büntető hárításával:

Märcz Tamás így értékelt a waterpolo.hu-n:

„Tudtuk, hogy vannak jó játékosaik a hollandoknak, és akár képesek az elején megnehezíteni a mérkőzést. Kissé pontatlanok is voltunk a zóna elleni támadásban, és elég sok helyzetünk így elment. Ennek ellenére azt mondom, az elején is úgy éreztem, hogy uraljuk a játékot, még ha nem is léptünk el gólokkal. Az első két negyedben azonban abszolút bedaráltuk a holland csapatot fizikailag. A mérkőzés második felében pedig úgy éreztem, sikerült végrehajtani, amit megbeszéltünk a negyedek között. Módosítottuk a zóna ellenit támadásban, és ez gólokban mutatkozott meg, onnantól kedve rengeteg lefordulás gólban mutatkozott meg. Gratulálok Vogel Somának, aki most mutatkozott be a magyar válogatottban, jó teljesítményt nyújtott! Úgy láttam, jókedvűen pólóztak a játékosok, és úgy gondolom, értékes győzelemmel zártuk ezt a 2017-es évet. És megköszönném azoknak a magyar szurkolóknak, akik szép számban itt voltak az uszodában, és buzdítottak bennünket, és köszönet azoknak is, akik távolról figyelték a mérkőzés alakulását! És megragadom az alkalmat, hogy minden vízilabda-rajongónak boldog karácsonyt kívánjak!”

Férfi vízilabda Világliga, európai selejtező, 2. forduló, C-csoport Alphen aan den Rijn, vezette: Brosovszki (romániai), Rakovics (szerb)

Hollandia–Magyarország 6–13 (2–2, 2–3, 1–5, 1–3)

Hollandia: Wagenaar – Veenhuis, Winkelhorst, van den Burg 1, Reuten, Lindhout, Gottemaker 2, van Ijperen, Muller, B. Hoepelman, Koopman 2, Lucas 1, R. Hoepelman (kapus). Szövetségi kapitány: Robin van Galen

Magyarország: Nagy V. – Vámos 3, Salamon F., Mezei 1, Jansik D. 1, Erdélyi 3, Manhercz K. 1. Csere: Angyal 1, Bedő 1, Jansik Sz., Kovács G. 1, Zalánki 1, Vogel (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

A csoport további programja:

3. forduló: 2018. január 16. Magyarország-Spanyolország

4. forduló: 2018. február 13. Magyarország szabadnapos

5. forduló: 2018. március 20. Magyarország-Hollandia

6. forduló: 2018. április 10. Spanyolország-Magyarország