Drámai finálé női távolugrásban

shadow

A nő távolugrás az egész atlétikai vb egyik legjobb versenyét hozta. Hogy miért? Egyrészt elképesztően szoros küzdelem volt az első négy helyezett között, megspékelve egy lifegő rajtszám okozta vitatott esettel, valamint ott volt még a dobogón zokogó címvédő, Tianna Bartoletta, aki ezúttal csak bronzot szerzett.

Hatalmas verseny volt. Az első helyezett Brittney Reese-t, valamint a negyedik Ivana Spanovicot mindössze 6 centiméter választotta el egymástól. És ehhez tegyük még hozzá, hogy a bronzérmes Bartoletta csupán 1 centivel verte a szerb lányt.

Spanovicnak ráadásul volt egy olyan ugrása, melynél úgy tűnt, egyértelműen 7 méter fölé került. Az Európa-bajnoknő tiltakozott is, hisz a lassításokból úgy látszott, túlugrott mindenkit. Azonban a nem megfelelően rögzített rajtszáma előbb ért a homokba, a bírók onnan voltak kénytelenek lemérni az ugrását, amivel így lecsúszott a dobogóról.

Amennyiben Spanovic óvásának helyt adtak volna, minden későbbi érmes egy hellyel hátrébb szorult volna. A díjátadó ceremónia során úgy tűnt, Bartoletta volt az, akit érzelmileg leginkább megérintett az egész verseny. Próbált mosolyogni a dobogón, de látszott, hogy sokkal inkább a könnyeivel küszködik.

"Nagyon kemény év van mögöttem, ami a magánéletemet illeti. Nagyon büszke vagyok, hogy most idáig eljutottam. Fel kell még dolgoznom ezt az egészet" - mondta később.

Női távolugrás, végeredmény:

1. Brittney Reese 7.02

2. Darya Klishina 7.00

3. Tianna Bartoletta 6.97

4. Ivana Spanovic 6.96

via