Egy bántalmazó kapcsolatból a világbajnoki dobogóra

shadow

Tianna Bartoletta erősen küszködött a könnyeivel a női távolugrás eredményhirdetésekor. Állt a dobogó harmadik fokán, próbált mosolyogni, de látszott, hogy legszívesebben utat engedne a zokogásnak.

Szoros verseny volt, ez kétségtelen, és a címvédő ezúttal 'csak' a bronzérmes pozíciót csípte meg, ám mindezektől függetlenül nem értettük Bartoletta érzelmi megindultságát. Nyilván, hisz nem tudtuk, mi van a háttérben.

Egy őszinte Facebook-post azonban egyértelművé tette a dolgokat. Szó nem volt csalódottságról, az atlétanő ugyanis élete legkülönlegesebb érmének nevezte a Londonban szerzett bronzot. Bartoletta leírta mindazokat a megpróbáltatásokat, amiken keresztülment az elmúlt időszakban a világbajnokságra való felkészülése során.

Áldozata volt egy erőszakos párkapcsolatnak, melyből egy bátor döntést követően elmenekült, és maga mögött hagyott mindent.

Tianna T. Bartoletta

I knew defending my title would be difficult. And you may find it hard to believe but this Bronze medal is THE most special medal I have ever won. Because just three short months ago I had to run...

"Tudtam, hogy nehéz lesz a címvédés. És biztos nehezen hiszitek el, de ez a bronz számomra a legkülönlegesebb érem, amit valaha nyertem. Három hónappal ezelőtt ugyanis el kellett menekülnöm a saját otthonomból. Gyorsan el kellett döntenem, mik a legfontosabb dolgok a számomra, amiket magammal tudok vinni. A kutyáimat ott kellett hagynom, és egyáltalán nem volt pénzem, és még mindig nincs tényleges lakcímem. Adnom kellett magamnak egy esélyt egy olyan életre, melyben az a szeretet vesz körül, amit megérdemlek. Egy életre, melyben nincs félelem, harc, fenyegetés és erőszak.

Az, hogy ott állhattam a dobogón azok után, hogy a negyedik körig még nem is voltam a legjobb háromban, mindennél többet jelent nekem. Óriási kockázatot vállaltam azzal, hogy a karrierem szempontjából ilyen fontos évben fenekestől felforgattam az életem. Azonban itt volt az ideje, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy megérdemlem, hogy érek ennyit. És egyértelműen kiderült, hogy megérte, hogy jó döntést hoztam. Köszönöm szépen, hogy mellettem voltatok."