Hihetetlen jelenetek, eltévedt a futó a vb-döntőben - videó

shadow

A mai mezőnyben az is ritkaság, hogy 3000 méteres akadályfutásban nem kenyai, de legalábbis kenyai születésű futó nyer, az pedig végképp szokatlan, ha az egyik futó elfelejti, hogy merre kellene futnia. A nők 3000 méteres döntőjében mind a kettő megtörtént, kettős amerikai győzelem született, a kenyai Beatrice Chepkoech pedig meglehetősen kellemetlen helyzetbe hozta magát figyelmetlenségével.

Az idei atlétikai világbajnokságon láttunk már furcsa jeleneteket, de Chepkoech bakija ezek között is emlékezetes marad. A kenyai futó ugyanis ahelyett, hogy ráfordult volna a vizesárokra, tovább futott a négyszázas pálya vonalán. Ezzel ráadásul az ellenfeleit is megzavarta, többen követték a mozgását, de rajta kívül mindenki az akadály felé fordult. Chepkoech is kénytelen volt visszafordulni, és végül felzárkózott a mezőnyhöz, de a Rióban negyedik helyen záró akadályfutó értékes időt és persze energiát veszített a hibának köszönhetően.

Eurosport

Amikor eltévedsz az atlétika pályán 3000m akadályfutás közben :) #atlétika #London2017

A versenyt sokáig a világcsúcstartó Ruth Jebet vezette, de ezúttal nem volt olyan formában, mint tavaly ilyenkor, és az utolsó körre teljesen elkészült az erejével. A kenyaiak közül Jepkemoinak volt leginkább esélye a győzelemre, de Courtney Frerichs és Emma Coburn is tartotta vele a lépést. Végül az erő mellett az is döntőnek bizonyult, hogy az amerikaiak sokkal jobb technikával vették az akadályokat. Az aranyérmet Coburn szerezte meg világbajnoki csúccsal, Frerichs pedig nagy hajrával megelőzte Jepkempoit és megszerezte az ezüstöt.

Végeredmény:
1. Emma Coburn (Egyesült Államok) 9:02.58 perc

2. Courtney Frerichs (Egyesült Államok) 9:03.77

3. Hyvin Kiyeng Jepkemoi (Kenya) 9:04.03