Készülhet utolsó futására Usain Bolt

shadow

Az esti döntőben karrierje utolsó futását mutathatja be Usain Bolt, aki a londoni atlétikai vb délelőtti selejtezőjében befejező emberként hozzásegítette a jamaicai válogatottat a biztos továbbjutáshoz a 4x100 méteres váltók versenyében.

Bolt és három társa 37.95 másodperccel megnyerte futamát, összesítésben azonban akadt kvartettjüknél két gyorsabb alakulat is: a házigazdák négyese 37.76-ot futott, az Egyesült Államoké pedig a világ idei legjobbját érte el 37.70 másodperccel. Vagyis nagyot kell futniuk a jamaicaiaknak este, ha egymás után ötödszörre is vb-elsők akarnak lenni.

Dolguk nehéznek ígérkezik, mivel az amerikai csapat tagja a klasszikus sprinttávon újdonsült világbajnok Justin Gatlin és az egy hete egyéniben ezüstérmes Christian Coleman is, akik egyformán megelőzték a végül bronzérmes Boltot a 100 méteres síkfutás döntőjében.

A nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok, a 100 és 200 méteren, valamint a jamaicai 4x100-as váltóval is világcsúcstartó Bolt már korábban bejelentette: a brit fővárosban búcsúzik a versenyzéstől.

MTI