Usain Bolt győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől - videó

shadow

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt pályafutása utolsó hazai versenyén vett részt a kingstoni Racers Grand Prix elnevezésű viadalon.

A jamaicai sprinter 100 méteren állt rajthoz, amit - ha nem is különösebben nagy idővel (10.03) - de meg is nyert. A versenyt tűzijátékkal zárták le a legenda tiszteletére. Bolt már korábban bejelentette, hogy a londoni világbajnokság után befejezi pályafutását, így utoljára futott hazai közönség előtt.

Usain St. Leo Bolt on Twitter

Thank you Jamaica????

"Nincsenek szavak. Elképesztő támogatást kaptam Jamaicától. A szüleim, barátaim és különösen legjobb barátom, NJ nélkül nem lettem volna erre képes. Szeretnék köszönetet mondani Jamaicának. Nem számítottam erre. Nagy dolog azt látni, hogy mindenki eljött. Ez azt mutatja, értékelik amit tettem, amit megtisztelőnek érzek."

Bolt karrierje során összesen kilenc olimpiai aranyat szerzett, de a 2008-as 4x100-as váltóban szereplő Nesta Carterről kiderült, hogy doppingolt, így utólag elvették az eredményt Jamaicától. A sportoló örökségére nézve ennek aligha van nagy jelentősége, 2008-ban, 2012-ben és 2016-ban is győzött 100, illetve 200 méteren, és mindkét számban ő tartja a világcsúcsot is.