Hivatalos, jövő héten visszatér Tiger Woods

shadow

A 2015 óta különböző sérülései miatt a versenyektől távol maradó Tiger Woods jövő héten a Safeway Open tornán tér vissza a PGA Tour-hoz.

Woods visszatérését már két hete meglebegtették, de tegnap vált hivatalossá a hír. A 14-szeres major-győztes amerikai karrierje során másodszor indul a kaliforniai tornán, 2011-ben a 30. helyen végzett.

Woods 79 PGA Tour-győzelmével Sam Snead (82) mögött a második az örökranglistán, 1997 és 2014 között 683 hetet töltött a világranglista élén, mely csúcsot nem a közeljövőben fognak megdönteni. A kétszeres FedexCup bajnok utoljára a 2013-as World Golf Championship keretein belül megrendezett Bridgestone Invitational tornát nyerte meg, mely egyike volt az adott szezonban szerzett 5 győzelmének.

Azóta viszont inkább a problémák, mint a győzelmek kerültek előtérbe Woods karrierjében. A 2015-16-os szezon teljesen kimaradt, a 2014-15-ös szezonban 11 tornán indult csupán és az augusztusi Wyndham Championship torna zárása után egyből kés alá kellett feküdnie porckorong problémák miatt.

2015 októberében Woods kapcsán a friss hír egy újabb műtét elvégzése volt, a harmadik 20 hónapon belül. Azóta a rehabilitáció, majd a visszatéréshez való felkészülés töltötte ki a napjait.

Versenyen csupán az előző héten véget ért Ryder-kupán láthattuk, mint csapatkapitány-helyettes.

Érdekes hír volt az is, hogy a jövő évi Presidents Cup tornán is elvállalta ugyanezt a szerepet Steve Stricker felkérésére.

De a lényeg a golf szerelmesei számára, hogy a valaha élt egyik legjobb játékos visszatér a versenyzéshez. Hangolódjunk karrierje 10 legjobb ütésével a jövő hétre.