Anna Veith: „Ki voltam égve”

shadow

Anna Veith egy tegnapi tévéműsorban először beszélt korábbi lelki problémáiról. Visszatérésének időpontja továbbra is nyitott kérdés.

Egy súlyos sérülés egy élsportoló számára mentálisan talán megterhelőbb, mint fizikailag. Anna Veith-nak pedig igencsak próbára tette a kitartását az előző két év.

2015 októberében a söldeni szezonnyitó előtt olyan súlyos térdsérülést szenvedett, ami kis híján a karrierjét törte derékba. Hosszú rehabilitáció után tavaly decemberben tért vissza, majd hamarosan újra dobogón állhatott világkupa-versenyen.

Ekkor hidegzuhanyként jött a hír, hogy a másik térdében egy elhúzódó patella-ín-sérülés csak műtéti úton orvosolható. Ez újabb, közel egyéves kihagyást jelentett.

Veith nem épül fel Söldenre | Hosszabbítás

Anna Veith két hónappal az újabb térdműtétje után beszélt a jövőjéről. Az osztrák sícsillag tervei szerint a gyorsasági számokban szeretne visszatérni a világkupába. A szezonnyitó söldeni óriás-műlesikláson való indulást irreálisnak tartja. A bájos osztrák sízőnő a krone.at portálnak adott interjújában hangsúlyozta, örül, hogy hallgatott az orvosai tanácsára, és vállalta a műtétet.

Meglepő módon a pszichés problémák nem az utóbbi két évhez kapcsolódnak. Ahogy Anna a Servus TV műsorában elárulta, éppen a sikerszéria okozott neki problémát:

„Az extrém sikeres évek után egyszerűen kiégtem.”

2014-ben Szocsiban olimpiai bajnok lett, egy évvel később pedig világbajnoki címet szerzett. Mindezek tetejébe mindkét szezonban megnyerte az összetett világkupát.

A sikerszériának a fent említett sérülés vetett véget. Most mindenki azt várja, vajon mikor láthatjuk ismét versenyen az osztrák szupersztárt. Erre azonban egyelőre ő sem tud válaszolni. Az osztrák válogatottal az Egyesült Államokban edz, így Lake Louise-ban akár indulhatna is. Ő azonban semmiképpen sem akarja elkapkodni a dolgot. Akkor dönt, amikor úgy érzi, készen áll.

"A visszatérés idejét a testem fogja diktálni. Az előző években megtanultam, hogy ez mindennél fontosabb” – mondta Veith.

Természetesen nagyon szeretné megvédeni olimpiai bajnoki címét Phjongcshangban, de nem csak ekörül forognak a gondolatai.

"Több célom van, mint az az egyetlen nap februárban. Szeretném végre újra jól érezni magam."

via sport1.de