Hirscher blog: Jubilálás vegyes érzelmekkel

shadow

Marcel Hirscher az újévet egy viszonylag rosszul sikerült zágrábi szerepléssel nyitotta, majd Adelbodenben egy második és egy harmadik helyet szerzett.

A versenyekről és az érzéseiről ismét beszámolt a blogbejegyzésében.

Sziasztok!

A zágrábi szlalommal és a két adelbodeni versennyel ott kezdtem a 2017-es évet, ahol 2016-ban abbahagytam: elfogadható eredménnyel, de felemás érzésekkel! Horvátországban és Svájcban is érzelmi hullámvasúton ültem, de a vége 180 pont lett a világkupában...de nézzük sorjában.

Először a zágrábi műlesiklás. Valamilyen oknál fogva, nem tudtam az újév első versenyére felpörögni, annak ellenére, hogy Zágráb az egyik kedvenc versenyem lett az évek során. Az elfogadható első futam és a teljesen elszúrt második menet után megszerzett hatodik hely nem az volt, amit terveztem, de még így is jobb hogy ott voltam, mintha nem versenyzek. Ezért ezt is kipipálom, és örülök a 40 pontnak a 0 helyett.

Majd következett az adelbodeni óriás-műlesiklás - ez volt az elmúlt hét kiemelkedő teljesítménye. Egyrészről mert nagyszerű hogy a második lettem, másrészről pedig megünnepelhettem a 100. dobogós helyezésemet. Ez egy komoly mérföldkő, amely nagy örömmel tölt el és megmutatja milyen szenzásciós éveken vagyok túl. A Nemzeközi Síszövetség 50 éves évfordulójának tiszeteletére rendezett óriás-műlesiklás igazán jól sikerült: az első futamban jó helyre 'parkoltam', majd a második egy szenzációs menet volt. Az oka, hogy ez sem volt elég az első helyre, az Alexis Pinturaultnak volt köszönhető, aki szuper teljesítményt mutatott. Szenzációsan válaszolt a támadásomra és végül 4 századdal megelőzött. Csak egy dolgom maradt ezután: megemelni a kalapom...

A vasárnapi műlesiklás bemelegítésénél már láttam, hogy a köd egyenesen a lejtő felé tart. Az első pár versenyző után csak azt gondoltam: kérlek, kérlek, legyek az a hatodik induló, aki még probléma nélkül síelhet. Amikor rám került a sor, már tudtam, hogy ebből már nem sül ki jó. Az eredménye ennek egy idegesítő hatodik hely lett 1,6 másodperces hátránnyal Henrik Kristoffersen mögött.

A haragom ellenére azt gondolom, hogy teljesen egyetértek azzal, hogy folytatódott a verseny, még akkor is, hogy Manfred Moelgg után teljesen érdektelen volt ki indul még el. De ez egy ilyen sport - néha szerencséd van, néha nincs. Az viszont pozitív, hogy a második futamban elért időm elég volt a harmadik helyhez. Az így megszerzett 60 pont a maximum volt, amit az ilyen nehéz körülmények között megrendezett versenyből ki tudtam hozni.

Összegezve azt kell mondanom, hogy jobban teszem ha elfogadom, hogy vannak olyan pillanatok, amikor balszerencse ér. Fontos, hogy ilyenkor ne csüggedjen az ember, csak próbálja kihozni a legjobbat a helyzetből. A zágrábi csalódás után Adelbodenben azért sikert értem el, így pozitív érzésekkel nézek a mostani hét elé. Hétfőn pihentem, kedden pedig megkezdődik a felkészülés a wengeni és kitzbüheli versenyekre.

Találkozunk Wengenben!

Marcel

A hétvégi férfi versenyek menetrendje Wengenben:
Január 13. (péntek) - alpesi kombináció 10.30/14.00
Január 14. (szombat) - lesiklás 12.30
Január 15. (vasárnap) - műlesiklás 10.30/13.30

(Forrás: redbull.at)