Hirscher blog: "Tökéletes döntés volt Leviben elindulni"

shadow

A 2017/18-as alpesi sí szezon első férfi világkupa-versenyét Felix Neureuther nyerte műlesiklásban Leviben, de nagy érdeklődés övezte Marcel Hirschert is, aki meglepetésre elindult az első futamban azt követően, hogy augusztusban bokatörést szenvedett.

A hatszoros összetett vk-győztes Hirscher a múlt pénteken döntött úgy, hogy rajthoz áll, és a tervezettnél korábban kezdi el az olimpiai idényt. Erről korábban már beszámoltunk.

Az osztrák az első futamot követően a 4. helyen állt, majd a második siklás után végül a 17. helyen zárta a versenyt. Számára ez nem jelentett csalódást, sőt örült, hogy végül nem hagyta ki az év első műlesikló viadalát.

"Az első futam nagyszerű volt, és kicsit elkezdtem reménykedni abban, hogy a másodikban is jó lehetek, amely viszont elég döcögősre sikeredett. Elégedett voltam így is, mivel elszánt voltam, támadtam. De kiderült, van még munka előttem. A következő hetekben a lábam fogja megszabni, hogyan is tudok készülni. Most érezem a lábam, de a lényeg, hogy egy jó állóképességi teszt volt a verseny, és jól működött minden. Most a mottóm, hogy úgy eddzek, ahogy a lábam engedi."

A verseny után Hirscherék kielemezték a siklásokat, amely során kiderült, hogy a kevés edzésnek is köszönhetően a második futamban már nem tudta tartani a sebességet a pályán. Ennek ellenére jó eredménynek tartja a 17. helyet, főleg a sérülését követően.

"Az első dolog, amit tanultam Leviben, hogy versenyhelyzetben fontos síelni, amit folytatni fogok. A második, hogy a lábamat versenyben kell tartanom, míg a harmadik, hogy már csak a havon kell edzenem."

Van egy dolog azonban, amiben Hirscher hiányt érez ezekben a napokban: a kevés óriás-műlesikló edzés a beaver creek-i verseny előtt.

"Érdekes lesz, hogyan tudom behozni a lemaradásom decemberig, amikor a világ legjobbjaival kell ismét összemérni a tudásom. Motivált és éhes vagyok a sikerre, amit az előző években elértem."

Hirscher elmondása szerint ez a legizgalmasabb szezon a karrierje során, amelyet pont azért vár, mert kiderülhet, mire is képes igazából.

A férfiak legközelebb november 25-26-án Lake Louise-ban versenyeznek, ahol egy lesiklást és egy szuper-óriásműlesiklást rendeznek.

via