Veith nem épül fel Söldenre

shadow

Anna Veith két hónappal az újabb térdműtétje után beszélt a jövőjéről. Az osztrák sícsillag tervei szerint a gyorsasági számokban szeretne visszatérni a világkupába. A szezonnyitó söldeni óriás-műlesikláson való indulást irreálisnak tartja.

A bájos osztrák sízőnő a krone.at portálnak adott interjújában hangsúlyozta, örül, hogy hallgatott az orvosai tanácsára, és vállalta a műtétet. Bal térdét a patella-ín gyulladása miatt kellett műteni február elején, ami a szezonja végét jelentette.

Az operációt a hochruni magánklinikán Dr. Christian Hoser végezte, aki már akkor jelezte, hogy Anna leghamarabb októberben csatolhat újra lécet. Ez továbbra sem változott. Csak akkor síelhet újra, amikor elég erős lesz hozzá. A söldeni szezonnyitón való indulás nem célja, de nem is tartja reálisnak. A szuperóriás-műlesiklás olimpiai bajnoka azonban bizakodó a visszatéréssel kapcsolatban:

"Meggyőződésem, hogy menni fog, de nagyon sok türelemre lesz hozzá szükség."

A türelmét pedig az elmúlt két évben már igencsak próbára tette. A 2015 októberében elszenvedett súlyos térdsérülés kis híján a karrierje végét jelentette. Felépüléséhez több mint egy évre volt szükség. Az a térde már stabil, bár Anna szerint a patella-ín soha nem lesz olyan, mint a baleset előtt:

„A szakadás helyénél az idegek is elváltak, így ott nem érzek semmit” – avatta be az olvasókat a részletekbe. Ez az izmok újjáépítésénél problémát jelentett, mivel az idegi impulzusok nem jöttek át.

Anna elsődleges célja, hogy elmúljanak a fájdalmai, és a gyorsasági számokban visszatérhessen a világkupába. Az olimpia természetesen foglalkoztatja és motiválja, de fizikailag egyelőre nagyon messze van tőle.

A januári 3. helye Cortinában hatalmas lökést adott a motivációjának. Gyakorlatilag sohasem tudott fájdalommentesen síelni, márpedig az embert előbb-utóbb felemészti a fájdalom, ha közben még sikertelen is. Ahogy Anna fogalmazott: „Korábban a sikerek elnyomták a fájdalmat.”

Reméljük, a fájdalom hamarosan magától is elmúlik, és ismét láthatjuk a versenyeken a világ egyik legjobb sízőnőjét.

via skionline.ch