Hirscher blog: "Nem a bokám aggaszt, hanem az edzéshiány"

shadow

Marcel Hirscher heti blogbejegyzésében természetesen reagált barátja, Felix Neureuther sérülésére, amely miatt a német műlesikló fenoménnek ki kell hagynia a teljes szezont, és így a februári téli olimpiát is.

"Minden jót és gyors gyógyulást kívánok Felix Neureuthernek. Azok után, hogy milyen síeléssel nyerte Leviben a versenyt, egy ilyen keresztszalag szakadást szenvedni nagyon durva és sajnálatos dolog. A legbrutálisabb persze neki, a sportnak és nekem is.  Bízom benne, hogy hamar félreteszi a csalódását és gyorsan felépül. Mindenkinek hiányozni fog, különösen nekem."

Az osztrák természetesen arról is beszélt, hogy milyen aggodalmai vannak az első óriás-műlesikló verseny előtt.

"Egy héttel a futam előtt óriási kérdőjel van a fejemben. Nem a bokám aggaszt, mert az a műlesiklásban a körülmények között jól működött, hanem inkább az, mennyire bírja ki a terhelést. A három hónap edzéshiány is fájdalmas egy dolog.

Az első óriás-műlesikló edzésem két hete volt. és tudom, teljesen új felszereléssel készültem. Azok a mozdulatok, amelyekhez hozzá kell most szoknom, azok az öt évvel ezelőtti mozgáshoz nagyon hasonlítanak. Ehhez kilométernyi gyakorlásra van szükségem. Ez jelenleg hiányzik.

Köszönhetően az osztrák és a svájci csapat segítségének, elég sok jó visszajelzést kaptam és így valamennyi lemaradást behoztam, ami az edzéseket illeti. De az a hat nap, amit ezzel a felszereléssel edzettem, egyszerűen nem elég... Egyszer úgy érzem, fantasztikusan megy, máskor meg látva a többiek teljesítményét, akkor meg úgy tűnik, más dimenzióban síelnek. Nehezen tudom jelenleg megítélni az új léceimet, egy másodpercet kéne találnom velük, hogy elégedett legyek."

Marcel Hirscher szerint a csapata és az elmúlt évek tudása segítheti abban, hogy viszonylag gyorsan újra csúcsformába lendüljön, de egyelőre még pontosan nem látja, mikor fog ez bekövetkezni. A csapata viszont folyamatosan azon dolgozik, hogy a visszajelzései alapján tökéletesítse a síléceit.

Hirscher elutazott az Egyesült Államokba, ahol a hétvégén az óriás-műlesikló szezon is elkezdődik.

"Remélem jók lesznek a körülmények és képes leszek három napot edzeni, és tovább tesztelni a síléceket a vasárnapi verseny előtt. Bízom benne, hogy magas szinten tudom majd teljesíteni az év első óriás-műlesikló futamát."

A férfiak Beaver Creekben pénteken a szuper-óriásműlesiklással kezdik a hétvégét, majd egy lesiklással folytatják szombaton, és végül egy szokásos óriás-műlesiklással fejezik be a viadalt.

via