Hirscher blog: Vállalja a rizikót Leviben

shadow

Marcel Hirscher is rajthoz áll vasárnap a Leviben megrendezésre kerülő műlesiklásban, annak ellenére, hogy a hatszoros összetett világkupa-győztes síző csak Beaver Creekben szeretett volna újra versenyezni bokatörését követően.

Hirscher pénteken tette közzé Instagram oldalán, hogy úgy döntött érdemes elindulnia az év első versenyén a férfiak világkupa-sorozatában (Söldenben törölték az óriás-műlesiklást október végén).

Az nyáron bokatörést szenvedett osztrák hetekkel ezelőtt még bizonytalan volt, hogy Leviben elinduljon, ahogy ő fogalmazta: "csoda kéne hozzá". Ezek szerint csoda történt:)

A Leviben való indulása - tavaly megnyerte a versenyt -  azért elég rizikós is egyúttal, mivel a kevés síedzés vissza is üthet. Nem véletlen volt Hirscher nagyon elővigyázatos, amikor pár hete kijelentette, hogy inkább Beaver Creekre koncentrál.

"Úgy érzem az észak-amerikai versenyen tudok majd elindulni, mivel sok edzést ki kellett hagynom az ősszel. Egyelőre senki sem tud reális prognózist adni, hogy a bokám meddig bír egy világkupa-futamot. Az biztos, hogy a hétköznapokon és a futás során jól bírja, de amint a versenyhelyzetben nagyobb terhelést kap a síbakancsban, az még kérdéses."

Saját bevallása szerint is mintegy 20 000 kaput hagyott ki idén az edzések során, ami ugyancsak megnehezíti a helyzetét.

"Elfogadom, hogy most ez a helyzet, és arra koncentrálok, hogy fizikálisan jó állapotban legyek".

Hirschert az előző napokban komoly megtiszteltetés is érte, mivel megválasztották az Év Európai Sportolójának, valamint megkapta az Év Osztrák Sportolója díjat is, méghozzá egy napon.

"Negyedszer lettem az Év Sportolója Ausztriában, ami sokat jelent számomra, mert olyan nagyszerű versenyzők között nyertem, mint Dominic Thiem, Stefan Kraft vagy Andi Prommegger. Ez a díj azt is bizonyítja, mennyire szerencsés vagyok, hogy évek óta sérülésmentesen tudtam teljesíteni"

A férfiak műlesikló versenye vasárnap 10 órától kezdődik, míg a nők szombaton síelnek Leviben, amit az Eurosport 1 élőben közvetít.

via és via