Neureuther nyerte a szezonnyitó futamot Leviben

shadow

Felix Neureuther nyerte vasárnap a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának idénybeli első, műlesikló versenyét, amelyen kiesett a horvát születésű, de magyar színekben induló Samsal Dalibor.

A német versenyző, aki az elmúlt két világbajnokságon bronzérmes volt ebben a számban, a norvég Henrik Kristoffersent és a svéd Mattias Hargint előzte meg a finnországi Leviben.

Az elmúlt hat évben vk-győztes osztrák Marcel Hirscher, aki augusztusban bokatörést szenvedett, rosszul kezdte az idényt, ugyanis 17. lett.

A férfiaknak azért ez volt az első viadaluk, mert két hete az ausztriai Söldenben az erős szél miatt elmaradt az óriás-műlesikló futam.

Samsal Dalibor "tavaly sérült volt, de az idei szezonra fizikálisan és egészség szempontjából is jól van, nincsenek térdfájdalmai. A szövetség elvárása vele szemben, hogy a legjobb harmincban érjen el jó eredményt a következő hét világkupaversenyen. Ha harmincban tud lenni, azzal a férfiaknál még egy olimpiai kvótát szerezne Magyarországnak" - nyilatkozta az első futamban kiesett síelőről Stark Márton szövetségi kapitány a verseny előtt.

A magyaroknak jelen állás szerint két női és egy férfi kvótájuk van a jövő februári, phjongcshangi téli játékokra.

Eredmények, férfi műlesiklás:

1. Felix Neureuther (német) 1:42.83 perc (50.43 mp/52.40)

2. Henrik Kristoffersen (norvég) 1:43.20 (50.47/52.73)

3. Mattias Hargin (svéd) 1:43.28 (51.02/52.26)

(MTI)