Kína megint kibabrált Lee Chong Wei-jel

shadow

Lee Chong Wei végre legyőzte Lin Dant egy rendkívül fontos mérkőzésen, de ezúttal sem tudta megnyerni az olimpiát.

Az ősi riválist ugyanis az elődöntőben verte, a fináléban viszont ott várt rá a másik kínai, Chen Long, aki Londonban már bronzérmet szerzett, és aki megnyerte az utóbbi két világbajnoki címet. Két szettben (21-18, 21-18) győzött a kínai, aki jobban mozgott, és kevesebbet rontott, mint maláj ellenfele.

Főleg a második játszma második felére pörgött fel nagyon Chen, akinek hárompontos hátrányt is le kellett dolgoznia. 17-14-re már ő vezetett, és le akarta zárni két játszmában a mérkőzést, nehogy döntő szettre kényszerüljön. Extrémen agresszívan tollasozott a meccs ezen szakaszában, és ezzel hihetetlen terhet helyezett Lee vállára. Aki ezt nem is bírta el, sokat rontott, és kikapott. Így az olimpiákat és a világbajnokságokat tekintve összesen hat ezüstnél jár, aranya nincs...

Elképesztő volt látni Chen örömét a végén, konkrétan az edzői állították talpra, annyira rázta a zokogás. Nem csoda, hiszen egy éve nem tudta legyőzni mai ellenfelét, ami összesen négy vereséget jelent az utóbbi 12 hónapban. És ami ennél is sokkal fontosabb, most már a világbajnoki cím birtoklása mellett övé az olimpiai arany is, tehát elmondhatja magáról, hogy 27 évesen felért Lin Dan szintjére. Van azért még hova tepernie, hiszen Lin kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok.

Neki viszont nincs bronzérme, ugyanis elvesztette a harmadik helyért játszott mérkőzést a dán Viktor Axelsen ellen. A mindössze 22 éves idei Európa-bajnok a 2014-es világbajnoki bronz mellett tehát az olimpián is dobogóra állhatott, és az ő esetében abszolút igaz, hogy előtte a jövő, bármeddig eljuthat ebben a sportban. Íme a dobogó:

Balról jobbra: Lee Chong Wei, Chen Long, Viktor Axelsen