A Dagály Úszóaréna már az ünnepek alatt is díszeleg

shadow

A 2017-es FINA Világbajnokság legfontosabb helyszínén továbbra is remek ütemben haladnak a munkálatok, így az ünnepek alatt nyugodtan és büszkén pihenhetnek a kivitelezésben közreműködők. Az uszoda már most gyönyörű, de januártól folytatódik a kemény munka a sikeres világbajnoki rendezést szem előtt tartva.

A nemzetközi és a hazai vizes sportszervezetek elismerését is kivívta az a hatalmas ütemben zajló munkafolyamat, amely a 2017-es világbajnokság budapesti központi helyszíne, a Dagály Úszóaréna felépülését jelenti.

A lehető leghitelesebben azok láthatják a létesítmény fejlődését, akik maguk vesznek részt nap mint nap az építésében, szépítésében. A kivitelező Market Zrt. december 21-én állt meg jelképesen egy pillanatra, és a közelgő karácsony apropóján üdvözölte a projekten dolgozókat a helyszínen.

Scheer Sándor, a cég vezérigazgatója beszédében kiemelte, nagyon hálás a kormányzatnak, ezen belül Orbán Viktor miniszterelnöknek, illetve Gyárfás Tamásnak, a FINA alelnökének, hogy a közbenjárásuk eredményeképpen Magyarországon rendezik meg a 2017-es FINA világbajnokságot. „Ezért állhatunk ma itt, ebben a gyönyörű úszóarénában, amely a tervezettnél gyorsabb ütemben épül, és már a célegyenesben járunk. A kivitelezés 5 százaléka maradt hátra, így lehetőség nyílik arra, hogy minden apró részlet is időben a helyére kerüljön” – fogalmazott Scheer Sándor.

Balogh Sándor, a világbajnokság szervezését vállaló Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is köszöntötte a szerdai ünnepségen résztvevőket dr. Seszták Miklós, a szervező bizottság elnöke, illetve Szántó Éva, a Bp2017 Nkft. ügyvezető igazgatója nevében. Kiemelte, hogy a jelenlévők nélkül nem jöhetne létre a budapesti világbajnokság, így mindenki részese ennek a hatalmas projektnek, mindenki magáénak érezheti azt.

Egy közmondással élt beszédében: „Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül. Ha messzire akarsz jutni, menjetek együtt.” Balogh Sándor szerint most gyorsan és messzire is megyünk, így közösen, a Dagály Úszóaréna felépülésén dolgozók, a szervező bizottságban tevékenykedők és minden olyan érintett, aki a 17. FINA Világbajnokság sikerességén dolgozik.

(Forrás: VB2017 Média)