Michael Phelps egy cápa ellen fog versenyezni

shadow

Érdekes kísérletet jelentett be a Discovery csatorna: Michael Phelps, minden idők legeredményesebb olimpikonja egy fehér cápa ellen fog versenyezni. A küzdelmet július 23-án a televízióban is bemutatják.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen körülmények között fog lezajlani a verseny - például milyen úszásnemben mérik össze tudásukat :) - mindenesetre az elég valószínű, hogy az amerikai klasszist ezúttal nemcsak egy kötél választja majd el az ellenféltől.

Phelps Instagram-oldalára posztolt egy képet, ami alapján úgy tűnik, hogy egy ketreccel védhetik majd az úszó testi épségét. "Megtehettem valamit, amit mindig is akartam. Ketrecben merülni a nagyszerű fehér cápákkal" - írta pár napja.

I was able to do something that I had always wanted to do. Be in a cage and dive with great White sharks ?!! #bucketlist

157.1k Likes, 796 Comments - Michael Phelps (@m_phelps00) on Instagram: "I was able to do something that I had always wanted to do. Be in a cage and dive with great White..."

A műsor beharangozójában így vezetik fel a versenyt:

"Ők a Föld leggyorsabb és legveszélyesebb ragadozói: cápák. Ő pedig a legnagyobb bajnok a vízben: Michael Phelps. 39 világrekord. 23 olimpiai arany. De van még egy verseny, amit meg kell nyernie. Egy esemény, ami annyira hatalmas, hogy korábban senki nem próbálkozott vele. A világ legeredményesebb sportolója, az óceán legveszélyesebb ragadozója ellen: Phelps vs. Cápa - a verseny elkezdődött!"

És ha ez nem lenne elég, Phelps azt is megtapasztalhatja majd, hogy milyen érzés úgy úszni, hogy pár centire tőle egy pörölycápa van - állítja a Discovery.

via washington post