A labdával nem igazán tudtunk mit kezdeni - végre egy őszinte nyilatkozat a magyar fociról

shadow

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Mol Vidi FC bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójába, mivel az idegenbeli 1-1 után kedden 2-1-re nyert a luxemburgi F91 Dudelange ellen Felcsúton. A székesfehérváriak csak nagy szerencsével tudták kiharcolni a továbbjutást, mivel a ráadásban a Dudelange egy percen belül háromszor is gólt szerezhetett volna.    

A Vidi válogatott középpályása, Pátkai Máté a hazai közegben ritkán tapasztalható módon, rendkívül önkritikusan nyilatkozott a mérkőzés után az M4 Sportnak, egyik gondolata az elmúlt 30 év magyar futballjának egyik legnagyobb gondjára is rávilágított: "Ugyanolyan rosszul játszottunk, a felfogás már jobb volt, de maga a játék minősége az nem igazán volt elfogadható most sem, ugyanúgy, ahogy múlt héten sem, ebben rengeteget kell előrelépni. A labdával nem igazán tudtunk mit kezdeni, nagyon sok eladott labdánk volt, ebből adódott, hogy rengetegszer tudtak eljönni kontrából... Természetesen a továbbjutásnak örülni kell, de ezzel azért nem szabad megelégedni. Mindenben javulnunk kell egyértelműen, ha ezt a játékot hozzuk, biztosan nem tudunk továbbjutni. A Ludogorec sokkal jobb csapat, mint amilyen ez a luxemburgi ellenfél volt. Biztos vagyok benne, hogy ez nagyon kevés lesz. Nem szeretem erre fogni, hogy szezon eleji, közepi vagy szezon végi forma, teljesen mindegy. Ennél lényegesen többet tud ez a csapat, ebben biztos vagyok."

Sajnos a labda tényleg csak zavarja a magyar futballistákat. Ahogy nagyszerű általános iskolai fizika tanárunk, Zoli bácsi mondta egyszer pingpongozás közben: "Egy baj van a labdával, hogy pattog." 

Hofi Gézával szólva, "a labda az tudja, mit csinál, az nem üres, abban levegő van." Plusz "egy néző be is kiáltotta, hogy szúrd ki, mert addig pattog".