A magyar másodosztályban már megfejtették, mi a tökéletes védekezés titka

shadow

Eddig úgy gondoltuk, ha szeretnénk megfejteni a tökéletes védekezés titkát, akkor egészen Olaszországig kell repülnünk. A magyar másodosztályban viszont egészen új módját találták a ziccerek megállításának, amely alighanem végképp pontot fog tenni a futball evolúciójának végére.

Hétvégén a Győr hazai pályán fogadta a Nyíregyháza csapatát. A két szebb napokat is megélt klub jelenleg a másodosztályban sínylődik, és minden bizonnyal a következő szezont is itt töltik, az MTK és a Kisvárda előnye is behozhatatlannak tűnik. Ennek ellenére egy-két jelenetbe kapaszkodhatnak a szurkolók.

A mérkőzés 84. percében a Győr ígéretes kontrát vezetett, a nyíregyházi kármentés pedig nagy erőkkel indult be, ami jelentős emberáldozattal, de nagyjából sikerült. A vendégek védői közül ketten egymást ütötték ki, egy harmadik játékosuk pedig görcs/húzódás miatt sántikálva rogyott le a földre.

Miután a nyíregyházi kapus még egy győrit is kiütött, a tizenhatos kezdett úgy kinézni, mintha épp egy furcsa humán curlingmeccs zajlana.

A Győr ezt követően elég simán kipasszolta a Nyíregyháza védelmét, a játékvezető azonban a földön fekvő védők miatt inkább lefújta az akciót, mielőtt még befejezhették volna a hazaiak. Vagyis az az elég furcsa helyzet állt elő, hogy a nyíregyházi védők úgy állítottak meg egy ziccert, hogy hárman is kínok közepette feküdtek le a földre. Mi ez, ha nem futballforradalmi elgondolás?

Az akciónak legkevésbé a Győr ultrái örültek, a lelátóról zúgott is az ilyenkor megszokott "hülye vagy" rigmus, amit természetesen elsősorban a játékvezetőnek címeztek.  

via index