Ibrahimovic: "A burkolt rasszizmus miatt nem ismernek el Svédországban"

shadow

Zlatan Ibrahimovic "burkolt rasszizmussal" vádolja a svéd médiát. Szerinte azért nem kapja meg tőlük a kellő elismerést, mert nem "Andersson vagy Svensson" a vezetékneve.

Hiába nyert négy különböző országban bajnoki címet és került be 116-szor a válogatottba, továbbra sem ismerik el Ibrahimovicot hazájában. Legalábbis ő így érzi. A 37 éves klasszis érdekes interjút adott a Canal+-nak.

"Mit csinál a svéd média? Megvédenek, avagy nekem ugranak és rám támadnak? Még mindig támadnak, mert képtelenek elfogadni, hogy Ibrahimovic vagyok. Ha más játékos követné el ugyanazt a hibát, védelmükbe vennék. De ha rólam van szó, nem védenek meg."

Ibrahimovic szerint erre egyszerű a magyarázat. "Ez a rasszizmusról szól. Ez a rasszizmusról szól. Nem azt mondom, hogy rasszisták, de szerintem van benne burkolt rasszizmus. Ez létezik, ebben 100%-ig biztos vagyok. Mert nem Andersson vagy Svensson vagyok.

Ha az lennék, akkor is megvédenének, ha bankot rabolnék. Én mondom, megvédenének."

A támadó azt is elmondta, ő minden idők legjobb svéd játékosa. "Amit én elértem, az másnak korábban nem sikerült. A svéd Aranylabdát korábban maximum kétszer tudta ugyanaz a játékos megnyerni. Két Aranylabda. Nekem mennyi van? Tizenegy. Tizenegy Aranylabda.

Korábban nem volt ilyen. Amit elértem a svéd labdarúgásnak, azt előttem senki nem tudta. Én vagyok a legjobb."

via espn