A Monaco nem a pénz, hanem a sikerek miatt adja el legjobbjait

shadow

Vadim Vasilyev, a Monaco alelnöke elmondta, valószínűleg nem fogják tudni megtartani Thomas Lemart a következő nyáron, ugyanakkor a téli átigazolási időszakban nem szeretnék elengedni a tehetséges játékost.

Az idei nyári átigazolási szezonban komoly érdeklődés mutatkozott a Monaco fiataljai iránt. Végül a Bajnokok Ligájában elődöntőig menetelő, a francia bajnokságban pedig élen záró hercegségiek a Manchester City-be távozó Bernardo Silvát, és a csapat legnagyobb sztárjának tekintett Kylian Mbappét sem tudta megtartani.

Közel állt a távozáshoz a sikerekben oroszlánrészt vállaló Thomas Lemar is, azonban hiába ajánlott érte 90 millió fontot az Arsenal az átigazolási időszak utolsó napján, az üzletet nem kötötték meg. "A Liverpool nagyon komoly érdeklődést mutatott, de igazán közel csak az Arsenal volt az üzlet lezárásához."

"Ők elég közel voltak hozzá, de akkor már túl késő volt, nem maradt elé idő az üzlet befejezéséhez. Mondhatjuk azt is, nem került helyére a kirakós összes darabja. Boldog vagyok, hogy velünk maradt. Nekünk pont olyan játékosra van szükségünk, mint Thomas Lemar. Nagyon fontos a csapat számára."

"Egyértelműen a következő nyárra kell figyelnünk, azonban figyelembe kell venni, hogy a fociban semmire sincs garancia. Volt néhány játékosunk, akiknek már ezen a nyáron távozniuk kellett volna, de különböző okoknál fogva, maradtak végül. Azt hiszem, úgy fair, ha azt mondom, meglesz az esélye Thomasnak a távozásra. Soha ne mond, hogy soha, de a januári eladásában nem gondolkozunk, nincs tervben ilyesmi."

A Monacónál úgy számolnak, hamarosan Fabinho is elhagyhatja a csapatot. Érte elsősorban a két manchesteri csapat, valamint a PSG mutatott erős érdeklődést. "Ő az egyik kulcsemberünk a keretben, egy nagyon ritka játékos" - mondta róla Vasilyev. "Mindig számíthatunk rá. Boldog vagyok, amiért sikerült megtartani. Ő az a játékos, akit szíved szerint örökre megtartanál."

"A Monacónál azonban figyelembe vesszük, hogy egy bizonyos modell szerint építkezünk. Bizonyos időnként, amikor eljött az ideje, el kell engednünk játékosokat annak érdekében, hogy újra sikeresek legyünk. Ez nem a pénzről, sokkal inkább a sikerekről szól." Vasilyev azt is hozzátette, télen még mindenképp szeretnék megtartani a brazil középpályást is.

via sky sports