"A PSG fő problémája a vezetői készségekben van"

shadow

Szabó Christophe, a kitűnő Omlett du fromage-blog szerkesztője volt a DigiSport Reggeli Start című műsorának péntek reggeli vendége, akit a PSG Real Madriddal szembeni dicstelen búcsújáról kérdezett Szombathy Pál.

A francia labdarúgás egyik legkiválóbb hazai szakértője szerint játéktartalmi és a vezetőséget érintő leadership-kérdés is van a párizsi klubnál, és ez a két tényező összefügg, ennek a két szempontnak a találkozásánál van ott a vezetőedző, Unai Emery. A probléma gyökere viszont inkább a mentalitásban és a csapatban található sok egóban van. Illetve azt is fontos megjegyezni, hogy a spanyol által bevezetett játékrendszer más, mint az elődje, Laurent Blanc által alkalmazott, és a védekezésre is jobban odafigyelő Emery elmélete miatt komoly egyensúlybeli kérdések merültek fel.

Szabó Christophe úgy gondolja, hogy bár Emery kiváló edző, a mikromenedzseri karaktere nem feltétlen egy olyan nagy klubhoz illik, mint amilyen a PSG. Biztos benne, hogy nyártól már nem ő lesz a párizsiak mestere. Egy nemzetközi szinten nála is jobban bizonyító szakember futhat be, pl. Antonio Conte.

A Ligue 1 önmagában tényleg nem olyan versenyképes, mint a Premier League, de a Bayern München is simán nyeri meg a Bundesligát évek óta, és a legerősebbnek tartott angol bajnokság hat éve, 2012-ben adott legutóbb BL-döntős klubot, a Chelsea-t.

"A PSG fő problémája a vezetői készségekben van, az, hogy a klub milyen értékeket közvetít a játékosok felé, mennyire tudja keretben tartani az egókat, akik aztán olyan kihágásokra képesek, mint Verratti a pályán, aki összeszedett egy pirosat egy teljesen indokoltlan esetből." - mondta el a lényegi problémát Szabó Christophe, aki úgy véli, az építőkockák a helyükön vannak a klubvezetésben, csak a közöttük lévő interakcióban akadnak gondok, eltűnnek a színről, és mindent Emerynek kell megoldania.