New Yorkba vinné az UEFA a Bajnokok Ligája döntőjét?

shadow

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fontolgatja annak a lehetőségét, hogy az Egyesült Államokba vigye a Bajnokok Ligája döntőjét - írja a sportspromedia.com spanyol forrásokra hivatkozva. A már megkötött szerződések miatt ez az ötlet leghamarabb 2021-ben valósulhatna meg.  

Magáról a lehetőségről James Roures, Mediapro nevű spanyol tévétársaság - amely Spanyolországban a Bajnokok Ligája-közvetítések jogtulajdonosa - ügyvezető igazgatója beszélt egy katalán rádióban. A cégvezető szerint az UEFA jelenleg is vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a sorozat történetében először Európán kívülre vigye a BL-döntőt.

"A tárgyalások jelenleg is folynak egy lehetséges New Yorkban megrendezett Bajnokok Ligája-döntővel kapcsolatban" - nyilatkozta Roures. A 2019-es döntőt a madridi Wanda Metropolitano stadionban, a 2020-as finálét pedig az isztambuli Atatürk stadionban rendezik, így legkorábban 2021-ben valósulhatna meg az elképzelés.

066_DPPI_40218265_005.jpg Fotó: Europress/AFP

Spanyolország is nyitna Amerika felé  

A 2021-es házigazdáról 2019 júniusában hoznak majd döntést, de a pályázatokat már idén októberben le kell adni. Az ötlet egyébként nem először merül fel, már tavaly is felröppentek a New York-i döntővel kapcsolatos pletykák. Konkrét lépés azóta sem történt az ügyben, ellenben idén nyáron a spanyol La Liga vezetősége bejelentette, hogy a mostani szezontól kezdve évente rendeznének bajnoki mérkőzéseket Amerikában. 

Bár az ötletnek számos buktatója van, a spanyol liga már megkötött egy 15 évre szóló stratégiai megállapodást az amerikai Relevent nevű vállalattal. A játékosok többsége ellenezi az ötletet - olyannyira, hogy a szakszervezet szerint a sztrájk lehetősége is felmerült - a legújabb hírek szerint viszont az érintett klubok részéről már nincs akkora ellenállás.

Mostanra ugyanis nyilvánosságra került, hogy az első Egyesült Államokban lejátszott spanyol bajnoki mérkőzés a Girona-Barcelona találkozó lehetne. A tervek szerint az összecsapásra Miamiban kerülne sor 2019 januárjában, és a két klub nemrég le is adta az ehhez szükséges kérvényeket. A tervhez többek között az UEFA engedélye szükséges.

via sportspromedia