80 ezer néző előtt feledtetheti hibáját Gulácsi

shadow

Szombaton Dortmundban rendezik a Bundesliga-hétvége rangadóját. A tavalyi ezüstérmes Leipzig lesz a vendég. Tavaly három órát a pályán töltve egymás ellen csak két gólig jutottak, ennek ellenére a meccs - hasonlóan az egy évvel ezelőttihez - sorsfordító lehet.

Akkor a Leipzig története első hazai Bundesliga-meccsére készülődött, egy csalódásnak elkönyvelt Hoffenheim elleni döntetlen után. Végül nem is csak az 1-0-ás győzelem jelentett "egy egész szezonra kitartó lendületet", de ezen a mérkőzésen robbant be a csapatba az a játékos, akinek Hasenhüttl edző szíve szerint adott volna még pár hétnyi {hónapnyi} akklimatizációs időt, de a mindössze hat pályán töltött perc, és győztes gól meggyőzte, hogy kár tovább várni: Naby Keita helye a kezdőben van. {és ezt azóta Liverpoolban is tudják...}  A többi meg történelem.

A dortmundi visszavágó is egygólos lett, igaz, épp ellenkező előjellel, de egy újabb klasszis születésével. Azon a meccsen Dembelé nem lőtt gólt, de végigvitt egy olyan szólót, amilyenre csak kevesen képesek. Fogadjuk el, hogy ennek a jelenetnek kulcsszerepe volt Barcelonába költözésében:

Azon a meccsen a hajrában még egy bravúros játékvezetői döntés is szomorította Gulácsiékat.

Tavaly három ponttal előzött a Leipzig, a harmadik helyre szorítva a Dortmundot. Idén a rekordokat halmozó BVB már hat pont előnnyel fogadhatja a Bajnokok Ligája-meccsektől érezhetően tompább Leipziget. A tét az újabb BL-forduló előtt nagy, hiszen kezdődik az újabb Heynckes-éra, és nem mindegy, milyen jelzést küld a Dortmund München irányába.