Badstuber a Schalkéban folytatja

shadow

Sosem játszott még más csapatban a Bayernen kívül. Ám a körülmények rákényszerítették a váltásra.

Nem lehetek elég hálás a Bayernnek, hogy elfogadta a kérésemet. Nagyon várom már, hogy újra a pályán lehessek és segíthessem a Schalkét.

A még mindig csak 27 éves Holger Badstuber egy fél évig kölcsönben tehát a Schalkéhoz kerül. Egészen hihetetlen, de Badstuber az elmúlt öt évben nagyrészt komoly sérülései miatt mindössze huszonhat bajnokin volt kezdő, ebből az elmúlt egy évben hárman. Érthető, hogy térdproblémái után teljesen felépülve játszani szeretne, az pedig, hogy a Boateng-Hummels-Martinez hármas mögött, még ha Jerome sérült is, kevés lehetőség jutott volna, tudta.

A hírek szerint Pep Guardiola is komolyan fontolgatta, hogy elviszi egy fél évre, a Bayern másodedzőjéből a Swansea menedzseri pozíciójába váltó Paul Clement is a Premier Leagueben számolt volna vele. És a Bundesligában is volt több kérője. Végül a Schalke örülhetett, főleg azok után, hogy decemberben volt olyan mérkőzése ahol a három kezdő középső védője: Höwedes, Naldo és Nastasic közül csak a világbajnok volt bevethető. Rummenigge úgy kommentálta a dolgot, hogy:

Holger rászolgált arra, hogy játsszon. Nagyon sokat volt sérült, de most már újra teljesen egészséges. Arra kért, hogy engedjük el a Schalkéhoz, mi pedig szívesen teljesítettük.

Ezzel egy időben a nyáron lejáró szerződését egy évvel meghosszabbították. Miközben mindenki arról beszél, milyen jó, hogy Badstuber újra játszhat, Cristian Heidel, a Schalke sportigazgatója megpróbálta egy kicsit tompítani a nagy lelkesedést:

Badstuber az egyik legjobb, ha a labdakihozatalról beszélünk. De az elmúlt két évben sérült volt. Ha hozzánk jön, nem lesz garantált helye a kezdőben, még akkor sem, ha tudjuk, hogy újra az a játékos szeretne lenni, aki két éve volt.

A korábbi Bajnokok Ligája győztes, világbajnoki bronzérmes védő szerződését már csak egyvalami hiúsíthatja meg: ha nem megy át az orvosi vizsgálaton. Reméljük a legjobbakat!