Bayern: egy jön, egy megy, egy kérdőjel

shadow

Alakul a Bayern kerete. A sorozatban öt bajnoki címet szerző bajorok a két, Hoffenheimtől megszerzett játékos, Süle és Rudy után továbbra is azon fáradoznak, hogy erősítsék a keretet. Főleg miután Lahmtól és Xabi Alonsótól is el kellett búcsúzniuk.

Helyükre hetekkel ezelőtt kinézte magának Corentin Tolissót a klub. Ideális, hiszen még csak 22 éves, de tapasztalt, mert már túl van száz francia elsőosztályú bajnokin. Ráadásul "egyszerre" lehet Lahm és Alonso helyettese is. A védelem szélén és a középpálya közepén is jól alkalmazható. Utóbbira van azért nagyobb esély, már csak gólérzékenysége miatt is. A mögöttünk hagyott szezonban összesen 14 gólig jutott nevelőegyesületében, az Olympique Lyonban. Pár hete pedig már felnőtt válogatottnak is mondhatja magát, miután a spanyolok ellen elvesztett barátságos meccsen játszhatott Deschamps csapatában. Ma érkezik orvosi vizsgálatra a müncheniekhez, ha minden rendben megy, akkor 40 millió euróért szerződtetik is.

Ellenkező irányba vezethet Douglas Costa útja. A Carlo Ancelottinál egy kicsit háttérbe szoruló, de így is hét gólig {ugyanúgy mint tavaly} jutó brazil szélső mehet, ha akar, és állítólag már meg is egyezett a BL-döntős Juventusszal. Már csak a két klubnak kell megállapodnia. Van egy kis különbség az elképzelésekben, a torinóiak 40 milliót adnának, a Bayern 50-et kér, de ne nagyon legyenek kétségeink. Az üzlet "megköttetik".

Végezetül Sanchez. Alexis természetesen. A chilei továbbra is évi 25 milliót kér szolgálataiért, míg a Bayern négy esztendőre, évi 15 milliót kínál. Itt azért komoly a különbség, és Sanchez helyzetét az sem könnyíti, hogy nem igazán tudja versenyeztetni a bajorokat, lévén az Arsenal nem szívesen engedné angol riválishoz, hiába vinné a Manchester City is.