Dárdai bizonyíthatja, hogy jobb, mint Wenger

shadow

0-1, 0-2, 0-2, 0-3. Nem egy fényes sorozat. Nem véletlen, hogy Dárdai minimális célként a gólszerzést jelölte meg csapata, a Hertha Bayern elleni derbije előtt. Ahogy Németországban emlegetik, a német főváros és a német focifőváros csapatai, Berlin és München egymás ellen. A felvezetés nem is lehetne szigorúbb. A Bayern két napja intézte el csúnyán az Arsenalt, és jelezte, a nagy meccsekre készen áll {lásd Leipzig}. A kérdés már csak az, mennyire tekint a Herthára, mint nagy ellenfélre. Dárdai remélheti, hogy semennyire. Mert ebben az esetben egy Freiburghoz és Ingolstadthoz hasonló, a végsőkig kiélezett meccsre számíthat a Hertha is. És a bayernes klasszis-lábak sem fognak minden meccs hosszabbításában elsülni...

A 21. forduló tartogat még néhány csemegét. Ilyen a Hoffenheimet másodikként legyőző Wolfsburg dortmundi meccse. A Signal-Iduna Park mindenesetre feltűnően csöndes lesz. A déli lelátó lezárása miatt huszonötezerrel kevesebben lesznek a kapu mögött az elmúlt négy szezonban az ezüstérmet kisajátítók meccsén. A Dortmund két komoly csalódás {egy darmstadti és egy lisszaboni vereség} után azon lesz, hogy legalább otthon folytatódjon a harminc meccs óta tartó veretlenség. Ám ennél valószínűleg több kell.

Érdekes lesz vasárnap Gulácsiék mönchengladbachi fellépése is. Nehéz megmondani, hogy melyik arcát látjuk az újoncnak. A dortmundi vereséget még csak-csak meg lehet magyarázni {főleg, mert négy kulcsjátékos hiányzott}, de a hazai hamburgit már nehezen. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a másik két idei meccsét is úgy nyerte, hogy kapott egy kis emberelőnyt, mondhatjuk, hogy vízválasztó következik: egy újabb vereség már erősen a 2009-es Hoffenheimet idézné. Apropó Szalaiék. Barack Obama kedvenc Bundesliga-csapata következik, a Darmstadt. És lassan jön az 50K.

https://www.youtube.com/watch?v=rE3UVDC0KaU