Hamburg, harmadszor?

shadow

Ketten a Bajnokok Ligájáért, öten Európáért, további négy csapat az osztályozó ellen, ebből ketten egymás ellen. Tizenegy csapatot érint az utolsó fordulós Bundesliga-matek. Ez pedig már önmagában rendhagyó. A figyelem így is egy olyan pályára terelődhet, ahol nincs nagy tét: a Bayern hivatalosan is ünnepelne, és búcsúztatná Lahmot és Alonsot. Az ellenfél pedig az a Freiburg lesz, amelynél a bennmaradáson kívül minden más ajándék, noha egy győzelemmel az Európa Liga is biztossá válna. {és ezzel igazi kuriózumnak számító dolog történne: mindkét újonc Európában folytathatná}.

A Hoffenheim és a Dortmund külön csatája is tovább folytatódhat.  Igaz, Szalaiék csak most sajnálhatják igazán, hogy 5-0 után kiengedtek Brémában. Ha az a különbség megmarad, most csak egy gólt kellene ledolgozni a harmadik helyhez. Így viszont az Agsburg ellen néggyel többel kellene nyerni {vagy néggyel kevesebbel kikapni}, mint a Dortmundnak a Werder ellen. Maradjunk annyiban, hogy egy brémai bravúrnak nagyobb az esélye.

Eggyel "lejjebb", a Herthának már elég egy pont a Leverkusen ellen, és indulhatnak az EL-ben. Mögötte, noha két ponttal kevesebbje van, mégis a Köln van jobb helyzetben, mint a Freiburg. Elég a Mainzot két vállra fektetni, és... Persze ott vannak még a későn ébredők, a Werder és a Mönchengladbach csak egy kis szerencsében bízva.

Hátul viszonylag leegyszerűsödött a képlet. A Darmstadt és Ingolstadt már kiesett, az osztályozót pedig a Hamburg csak úgy kerülheti le, ha legyőzi a Wolfsburgot. Ha ez sikerül, akkor a Wolfsburg még mindig megmenekülhet, feltéve, hogy az Augsburg kettővel többel kap ki a Hoffenheimtől...

Maradt még egy nyitott kérdés: ki lesz a gólkirály? Lewandowski 30-cal, Aubameyang pedig 29-cel vág neki a szombatnak.