Klubrekordot ért a Bayernnek a francia középpályás

shadow

A Bayern München klubrekordot jelentő 41,5 millió euróért szerdán szerződtette az Olympique Lyontól a francia válogatott középpályást, Corentin Tolissót.

Tolisso a német bajnok negyedik igazolása,  korábban Sebastian Rudyt és Niklas Sülét a Hoffenheimtől igazolták le, Serge Gnabryt a Werder Brementől, illetve a klub élt opciós megvételi jogával Kingsley Comannál, aki 2015-ben kölcsönben érkezett a Juventustól. Tolisso megszerzését már szerdán valószínűsítettük, a 22 éves futballista még aznap alá is írt a Bayernhez.

Bayern: egy jön, egy megy, egy kérdőjel | Hosszabbítás

Alakul a Bayern kerete. A sorozatban öt bajnoki címet szerző bajorok a két, Hoffenheimtől megszerzett játékos, Süle és Rudy után továbbra is azon fáradoznak, hogy erősítsék a keretet. Főleg miután Lahmtól és Xabi Alonsótól is el kellett búcsúzniuk. Helyükre hetekkel ezelőtt kinézte magának Corentin Tolissót a klub.

Eddig Javi Martínez volt a legdrágább labdarúgó, akit a Bayern valaha vásárolt, a spanyol védekező középpályást 40 millióért igazolták le 2012-ben. A világbajnokot az Athletic Bilbaótól szerezték meg. A francia válogatottban idén bemutatkozott Tolissót is posztra szerződtették, ahogy az a bajoroknál szokás. Mivel Xabi Alonso és Philipp Lahm is visszavonult a nyáron, mindenképpen szükség volt egy labdaszerző- és tartó középpályásra. Tolisso Carlo Ancelotti vezetőedző kívánságlistájának élén állt.

Visszavonult Gerrard kedvenc középpályása | Hosszabbítás

Szombaton két klasszis is búcsút vett a labdarúgás világától, Philipp Lahm és Xabi Alonso is utolsó mérkőzését játszotta május 20-án aktív pályafutásuk során. A két, egyaránt világbajnok, és saját posztján a legnagyobbak közé tartozó focista közül most Xabi Alonsóról írunk bővebben. Xabi Alonso márciusban jelentette be, hogy a nyáron abbahagyja a futballt.

A Lyonban az egész pályát bejátszó, box to box középpályásként is kiváló teljesítményre képes Tolisso remekül használható a támadásokban is, a 2016/2017-es szezonban 41 mérkőzésen 14 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki.

A Bayern középpályája a következő évadban sem lesz gyenge, Carlo Ancelotti kedvére választhat a Thiago, Javi Martínez, Kingsley Coman, Arturo Vidal, Renato Sanches, Corentin TolissoFranck Ribéry, Sebastian Rudy, Serge Gnabry névsorból.