Kötelezővé tenné a németet a Bayern elnöke

shadow

Ha Uli Hoenessen, a Bayern München elnökén múlik, akkor hamarosan ismét a német lesz a fő nyelv a labdarúgócsapat öltözőjében.

"Ha az az elhatározásom, hogy közép- vagy hosszú távon integrálódok egy klubba, akkor meg kell tanulnom az ott beszélt nyelvet - mondta a Sport Bildnek a vezető. - Ismét németül kell beszélni az öltözőben, a nyelv összeköti az embereket. Különben klikkek alakulnak ki."

A csütörtökön 65. születésnapját ünneplő Hoeness szerint az integráció elengedhetetlen.

"Minden játékosnak meg kell tanulnia németül, ez kötelező. Ellenkező esetben fizetnie kell. És emiatt is van szükségünk hamarosan egy menedzserre: ezt pontosan szabályozni és ellenőrizni kell" - mondta a klubelnök. Utóbbi posztra a pályafutása végéhez közeledő Philipp Lahm az egyik jelölt, a tárgyalások már el is kezdődtek vele.

Carlo Ancelotti, a Bayern München vezetőedzője tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, és a sajtótájékoztatókon arra törekszik, hogy németül nyilatkozzon.

"Ez lenyűgöz - mondta róla Uli Hoeness. - Egy tréner számára alapvető fontosságú a kommunikáció. És a hozzáállása arra is jó példa, hogy ha valaki akar, akkor megtalálja az utat a céljaihoz."

(MTI)