Lázban a Ruhr-vidék

shadow

Ha csak egy meccs lenne a kilencedik fordulóban, akkor az legyen a Dortmund-Schalke. A klasszikus Ruhr-vidéki rangadó. Igaz, hogy az egyik hatodik, a másik meg tizennegyedik, de a rangadó az rangadó. Ha egy hónapja találkoztak volna, akkor kevesen adtak volna esélyt a kékeknek, akkor még mindig az első győzelméért hajtott a Schalke, miközben a Dortmund könnyedén hozta a győzelmeket. Azóta Weinzierl csapata hatból ötöt nyert, ebből négyen legalább három gólig jutva, míg a Dortmund csak kettőt. A tavaly {és korábban} is igazán erődítmény Signal Iduna Park idén már kevésbé az: Tuchel fiai a Bayern és Real mellett a Hertha és a másodosztályú Union Berlin ellen sem tudtak nyerni {csak büntetőkkel}. A Schalke pedig négy éve nem nyert itt, akkor Jens Keller vezette győzelemre csapatát.

"Elégedettek vagyunk azzal, ahogy a dolgok jelenleg mennek. De továbbra is csak hét pontunk van, ami nagyon kevés. Sürgősen szükségünk van néhányra." - mondta Höwedes, a Schalke csapatkapitánya.

A meglepetéscsapatok közül a Hoffenheim és a Hertha egymás ellen játszhat. És így Szalai és Dárdai is találkozhat, míg a Köln a Hamburg ellen javíthat a berlini vereség után. Kiderül majd, hogy képes lesz-e első idegenbeli pontját begyűjteni Brémában a Freiburg. Míg két alul teljesítő nagy csapat is szembekerül: a Wolfsburg a Leverkusent fogadja.

Lesz bajor rangadó is Augsburgban, és egy másik magyar Darmstadtban, ahol Kleinheisler és Gulácsi tesztelheti egymást. Az Ingolstadt a Mainz ellen szerezheti  meg első győzelmét, míg a forduló nyitómeccsén a Gladbach és a Frankfurt, no meg több mint ötvenezer néző maradt gól nélkül.