Megvan Draxler utódja!

shadow

Nagy a baj a Wolfsburgnál! Bár ezt {elég ránézni a tabellára} már tudtuk. A 2015-ben még a Bayern elsőszámú ellenfelének számító, kupát és szuperkupát nyerő csapat csak a 13. helyen áll, három pontra az osztályozótól, annak ellenére, hogy kerete az ötödik legerősebb a Bundesligában {legalábbis a tranfermarkt.de szerint...} Ősszel már cserélt edzőt, sportigazgatót, Draxler maradása-menése kapcsán napi szinten sportbulvár-szereplővé vált, fő támogatója, a VW pedig kibocsátás-botránya miatt húzott egy jó nagyot a nadrágszíjon. A pályán egység és stílus nélküli szaladgáló, felismerhetetlen egyletté vált. Hol vannak már a De Bruyne fémjelezte idők???

Nos, a helyzet változóban. Noha hiába szerettek volna Valerien Ismaël helyére új edzőt találni, egyelőre nem sikerült, a kereten belüli mozgás felerősödött. Julian Draxler szerencsés továbbpasszolása után Luiz Gustavo is Franciaországba, a listavezető Nizzához kerülhet. A helyükre pedig már korábban leigazolták Bazoert az Ajaxból, most pedig megérkezett egy fazonszabász is, a török válogatottal az Eb-t megjárt Yunus Malli a Mainztól. 12 és fél millió eurót fizettek érte, és Draxler 10-es mezét kapja a Bundesligában 129 meccsen 29 gólt szerző és 19-et előkészítő középpályás. Malli jelentős szerepet játszott tavaly {11 gólt szerzett} abban, hogy a Mainz az Európa-ligában szerepelhetett. Idén pedig hat góllal és ugyanennyi gólpasszal {csak Forsberg és Dembelé jegyez többet nála} a csapat góljainak majdnem felében benne volt. Tavaly vitte volna a Tottenham és korábbi edzője, Tuchel is a Dortmundba.

Ami nagy nyereség az egyik oldalon, az majdhogynem pótolhatatlan veszteségnek tűnik a másikon. Igaz, a Wolfsburg jelentősen ráígért a tárgyalásoknál {Malli a nyáron sokkal kevesebbért mehetett volna}, a Mainznál nem tudtak nemet mondani. Így viszont fél éven belül a harmadik fontos láncszemet kell pótolni a középpályán. Nyáron Baumgartlinger ment a Leverkusenbe, pár napja Clemens vissza Kölnbe. Igaz, ha klubot nem kell félteni, akkor az a Mainz. Az elmúlt két évben Karius {Liverpool}, Geis {Schalke} vagy Okazaki {Leicester} elvesztését is zökkenőmentesen megoldották. És valahogy mindig találnak egy újabb gyöngyszemet. Most éppen a védő Hackra és a csatár Cordobára kell nagyon vigyázniuk.