Müllerék állíthatják le a hamburgi számlálót

shadow

8-5-8-5-4-5-4-9-5-6. Nem matekfeladvány, csak az elmúlt néhány év Bayern-termése a teljesség igénye nélkül {gólokból} a Hamburg ellen. Pedig mondjuk hét éve még nem az a minimalista, osztályozókig elvergődő, majd valahogy megmenekülő csapat volt ez az északi. Igen, az, amelyiknek a stadionjában éjjel-nappal jár a kakukkos óra, mindenkit emlékeztetve az egyik legnagyobb büszkeségükre, az egyedülálló, örök Bundesliga-jelenlétre. Nos, ez heteken belül meg fog állni. És a Bayern jó eséllyel tesz is róla. Addig is elkezdődik a nagytakarítás a HSV-nél. Felülről. A héten elküldték az ügyvezető Heribert Bruchhagent és a sportigazgató Jens Todtot. A szezon végén pedig hozzányúlnak majd a kerethez is.

A Hamburg müncheni meccsén kívül Dortmundra lesz még érdemes figyelni a Bundesliga 26. fordulójában. A két Bajnokok Ligáját érő helyen álló közül a Frankfurt pihenten érkezik, és megpróbál majd "salzburgozni". Az osztrákoknak ugyanis sikerült az, ami még senkinek az osztrák Stöger ellen, nyerni Dortmundban.

A szintén Európa-ligázó Leipzignek jut az a feladat, hogy megállítsa a Korkuttal szárnyaló, és sorozatban négyet nyerő Stuttgartot. Szalaiék a január óta nyeretlen Wolfsburg ellen építhetik tovább esélyeiket az európai kupákra, míg Dárdai Herthája egy nagyon kellemetlen ellenféllel, a csak két pontra lévő Freiburggal mérheti össze a tudását. Megint lesz hétfői meccs is, a Werder a gyakorlatilag már az első osztálynak búcsút intő Kölnt fogadja. Az időpont miatt újabb szurkolói tiltakozások várhatók.