Őszi bajnok a Bayern, még nagyobb a gödör Dortmundban

shadow

Nincs még hazai siker a Bundesliga 15. fordulójában miután a pénteki stuttgarti Leverkusen győzelem után a Frankfurt-Hamburg-Leipzig-Dortmund négyes sem tudott nyerni. Utóbbi kettő számít igazán meglepőnek.

A Dortmund a Werder Brement fogadta abban a reményben, hogy sikerül szeptember (!) után újra nyerni. Akkor még ötpontos előnnyel, veretlenül 21-2-es gólkülönbséggel állt az élen, most már az európai kupaporond is veszélyben. Pedig Bosz újra a stabilitásban bízott, és Bartra, Subotic, Sokratis, Schmelzer és Guerreiro is ott volt a pályán. Ám ez is kevés volt, a túloldalon Kruse kiosztott két gólpasszt, és a szokásos Aubameyang gól így a pontszerzéshez is kevés volt. Nem lenne meglepő, ha ezek után már a hátralévő két idei bajnokin nem Bosz ülne a kispadon.

A másik meglepetés, a Leipzig hazai pontvesztése a Bayern őszi bajnoki címét jelentette. Gulácsiék hiába vezettek kétszer is, a védelmi megingások 2-2-es döntetlent jelentettek. Míg a Bayern kevés helyzetet hozó meccsen, Boateng-tesótalálkozón egy Vidal fejessel győzött Frankfurtban, ahol az a csoda is megtörtént, hogy egy piros lappal az öltözőbe küldött játékos mégis tovább játszhatott. A Bayern takarékos játékkal nyert, és növelte nyolc pontosra előnyét a lipcsiekkel szemben.