Riválisai szerint ő a legjobb

shadow

Talán nincs is annál megtisztelőbb, ha közvetlen riválisok, a pályán szemtől-szemben küzdő ellenfelek mondják az emberről, hogy te vagy a legjobb. Aubameyang {noha az afrikai legjobb díj nem jött össze} megkapta ezt az elismerést a kollégáktól. 2016 őszén őt választották a Bundesliga legjobb mezőnyjátékosának. A 238 szavazó közül minden harmadik őt tartotta a legjobbnak. Jó 20 % szerint a gólpasszlistát vezető lipcsei Emil Forsberg volt a legjobb, míg Robert Lewandowskié lett a harmadik hely {14%-kal}.

Aubameyang méltán lett első, 15 bajnoki meccsén tizenhatszor talált be, plusz négyszer a Bajnokok Ligájában. Egyébként a tavasz legjobbja is dortmundi játékos lett: az azóta a Manchester Unitedbe szerződő Mkhhitaryan.

A kapusok között újra Manuel Neuer lett a díjazott, de megkérdezték az ősz legnagyobb csalódása ki volt, és elsöprő fölénnyel Julian Draxler {51%) nyert, megelőzve a mindössze egy gólt szerző Thomas Müllert. A Bundesligában játszó játékosoknál Guardiola a világ legjobb edzője, a jelenleg is a német bajnokságban dolgozók közül pedig a Bayernt irányító Carlo Ancelotti. Idén nem azt kérdezték meg, hogy nagyobb fizetésért elmenne-e a Premier League-be, mint tavaly {82% ment volna}. Hanem azt, hogy elvágyódik-e a Bundesligából? Nos, jó hír a bajnokságot kedvelőknek, hogy citromba harapott játékost keveset látni majd tavasszal. A játékosok háromnegyede nem menne sehová, jól érzi magát ott, ahol van. Jelen esetben a Bundesligában.