Tavaly még Huszti elintézte...

shadow

Nincs jó passzban a Dortmund. Több mint két és fél év után véget ért a hazai bajnoki veretlenség, majd a Bajnokok Ligájában sem sikerült nyerni az APOEL ellen.

Most pedig jön idegenben a Frankfurt. Tavaly még Huszti elintézte, szinte egymaga egy góllal és gólpasszal, hogy 2-1-re nyerjen a Frankfurt. Nyár óta lábadozik, kínai csapata pedig legalább nélküle is benn marad az első osztályban {nem úgy, mint Guzmicsék}.

A Frankfurt legutóbb a kupadöntőben tapasztalhatta meg milyen Aubameyang ellen játszani. A gaboni Gerd Müller után a második Bundesliga-játékos lett, aki már a nyolcadik fordulóban 10-nél jár. Természetesen gólokban. Tavaly mindhárom Eintracht elleni meccsen betalált, és erre nagy szüksége lesz szombaton is a Borussiának, ha nem akarja már most átadni a vezetést a Heynckes-mozdonynak. A Bayern ugyanis egyik kedvenc ellenfele, a Hamburg ellen játszhat. Négy év negyvennyolc gól, kimondani is sok. Egy kilences, két nyolcas, igazi pofozógépnek állította be az északiakat a rekordbajnok.

Az első Bajnokok Ligája győzelmét megszerző Leipzig az újonc Stuttgart ellen folytathatja a felzárkózást. Dárdaiékra az otthon bárkire veszélyes Freiburg vár, míg a Hoffenheim a Wolfsburg stadionjában őrizheti meg negyedik helyét. Összecsap a bajnokság két nyeretlenje is, a Köln a Werdert fogadja, és nagy téttel fogadható, hogy amelyik kikap edzőt is vált. Míg érdekes lesz az újra régi formáját idéző Gladbach és a Leverkusen csatája is.