Világbajnoki ezüstérmest igazolt a Mainz

shadow

Nagy szó ez, még akkor is, ha a holland Nigel de Jongra nem a játéka miatt, hanem egy bizonyos kung-fu mozdulat folytán emlékezhetünk arról a fináléról. {most látszik csak, micsoda időérzékkel tette le a lantot Xabi Alonso}

A korábbi holland válogatott játékos csak a szezon végéig írt alá a Bundesliga-tizenötödik klubnál. Ezzel nyolc év után tér vissza a bajnokságba, legutóbb 2009-ben a Hamburgban szerepelt, onnan igazolt a Manchester Citybe. Azóta játszott az AC Milanban, és tavaly a Los Angeles Galaxytól tért vissza Európába. Kétéves szerződést írt alá a Galatasaraynál , tavaly 24 meccsen játszott is, idén viszont egy találkozón sem kapott lehetőséget.

"Tetszik, ahogy az elmúlt években a Mainz kivívta a helyét a Bundesligában. Szeretném a csapatot segíteni ezen az úton, és ebben a szezonban. Köszönettel tartozom az edzőnek, Sandro Schwarznak és a sportigazgató Rouven Schrödernek, hogy megadták a lehetőséget. Örülök, hogy újra a Bundesligában, a világ egyik legjobb bajnokságában szerepelhetek."

Abban pedig csak bízhatunk, hogy nagyobb segítségére lesz a csapatnak, mint a két korábbi "nagy" név, a tavalyi szezonban itt szereplő Bojan Krkic, és az ősszel alul teljesítő Viktor Fischer.