Visszatért korábbi csapatához a német válogatott gólvágója

shadow

Mario Gómez a Stuttgart színeiben folytatja pályafutását - írja a BBC. A 71-szeres német válogatott csatár abban bízik, hogy így ott lehet a világbajnokságon.

A 32 éves támadó az előző idényben igazolt a Wolfsburghoz, ahol 40 meccsen 20 gólt szerzett első idényében. Idén viszont nincs jó formában, 15 meccsen egyetlen gólt szerzett.

A német center Suttgartban kezdte pályafutását, és ottani teljesítményével még a Bayern München figyelmét is felhívta magára. 156 mérkőzésen 87 gólt szerzett és 24 gólpasszt is adott, 2007-ben pedig megnyerték a bajnokságot.

"Elégedett vagyok, hogy újra otthon lehetek, ahol minden elkezdődött számomra. Az utolsó pár napban éreztem, hogy mennyire vissza szeretnék jönni a Stuttgarthoz. Itt nőttem fel, és ennél a csapatnál éltem át karrierem legőrültebb időszakát a 2007-es, váratlan bajnoki címmel" - nyilatkozta Gómez.

"Tisztában vagyok azzal, hogy nagyok az elvárások, a helyzet pedig kihívásokkal teli, de mindent bele fogok adni, hogy az élvonalban maradjunk, a személyes célom pedig az, hogy ott legyek a világbajnokságon."

Gómez 2009-ben, német rekordot jelentő, 30 millió euróért igazolt a Bayern Münchenhez. A bajoroknál eltöltött sikeres éveket követően a Fiorentina, majd a Besiktas következett. Tavaly tért vissza Németországba, miután elfogadta a Wolfsburg ajánlatát.

Mostani szerződésének értelmében 2020-ig maradhat a Stuttgart játékosa.

via bbc