Záródik az olló Münchenben?

shadow

Három napon belül másodszor találkozik egymással a Bundesliga két esélyese, a Bayern és a Leipzig. Szerdán, Lipcsében kupameccsen csak a büntetőpárbaj döntött a Bayern javára, pedig több mint egy órán keresztül emberelőnyben volt a bajnoki címvédő.

Szombaton 18:30-tól újra összefutnak, és a kérdés az, hogy folytatódik-e az ollózáródás, magyarán képes lesz-e tovább közelíteni a Leipzig?

A tavaly decemberi sima, 3-0-ás müncheni siker {Forsberget akkor fél óra után kiállították}, majd a tavaszi kilencgólos klasszikus, amikor Robben 96. perces szólógólja kellett az 5-4-es Bayern sikerhez {pedig a hajrá kezdetén még 4-2 volt a Leipzignek} után jött a kupában a döntetlen, és várhatjuk, hogy mi történik majd az Allianz Arénában.

A telt ház garantált. A bajnokságban mindössze egy pont választja el a csapatokat, és kulcskérdés, hogy a tavalyi újonc összeszed-e egy újabb kiállítást. Keita játszhat, csak a kupasorozatra szól az eltiltása, Gulácsi pedig azok után, hogy Dortmundban is remekelt, tegnap is bizonyította, hogy a válogatott-baki már a múlté. Erről Lewandowski tud igazolást adni.

Jupp Heynckes első igazán komoly bajnoki tesztje jön. A két kiesőjelölt, a Freiburg és a Hamburg elleni meccseket kapott gól nélkül hozta le csapata. Három kulcsjátékosa: Neuer, Ribery és Müller nem játszhat, de Bernat sem bevethető, míg James játéka kérdéses. A győzelem már csak azért is fontos lenne, mert a Dortmund hannoveri pontvesztésével megnyílhat az út az első hely felé.